Nordea hentet 500 millioner kroner til Cubera, men kunne ha hentet det dobbelte

Nordeas rikeste kunder brukte kun tre dager på å fylle opp den nye PE-feederen til Cubera. – Vi kunne levert én milliard på 10 dager, sier Torsten Østensen i Nordea Private Banking.

FULL KLAFF: Torsten Østensen i Nordea Private Banking jobber nå med å heise taket i emisjonen fra 500 til 800 millioner kroner. Foto: Nordea
Finans

«Dette er den eneste muligheten norske ikke-profesjonelle investorer har til å investere i Cubera,» sa Cubera-sjef Kine Burøy-Olsen til Finansavisen for knappe 14 dager siden.

Denne mulighet ønsket ikke Nordeas rikeste kunder å gå glipp av, som gjennom et feeder-fond fikk tilgang til å investere i PE-fondet.

Til vanlig må man minst ut med 50 millioner kroner for å tegne seg, men i Nordea-feederen var 250 000 kroner nok.

Det resulterte i en enorm mengde med tegningsblanketter.

– Det er sjelden vi har opplevd en lignende respons hos kundene våre og dette overgår alle våre ambisjoner, sier Torsten Østensen, som leder Private Banking i Nordea.

SENKET LISTEN: Toppsjef Kine Burøy-Olsen i Cubera Private Equity. Foto: Iván Kverme

Kunne hentet én milliard

Ifølge Østensen var det planlagte taket 500 millioner kroner i emisjonen, et beløp det kun tok tre dager å hente.

– Vi jobber med å høyne taket til 800 millioner kroner, og det er kapital som vi allerede har på plass, sier Østensen, og legger til:

– Hadde emisjonen vært større kunne vi levert én milliard på 10 dager.

Nordea mottok mange tegningsblanketter mellom 15 og 20 millioner kroner, mens snittet var mellom to og tre millioner kroner.

Østensen får stadig vekk seriøse henvendelser fra ulike aktører som vil samarbeide om investeringer og plassering av kapital.

– Mye tyder på at denne delen av finansmarkedet blir en stadig viktigere kanal for henting av «friske» penger, sier han.

Placing power

For å bli rangert som en Private Banking-kunde i Nordea må man ha 6 millioner kroner i «plasserbar formue». Nettopp disse formuende kundene kan ifølge Østensen være gull verdt, noe interessen for det nye produktet beviser.

– «Placing power» er et begrep som stadig oftere forbindes også med Private Banking, og ikke bare med tradisjonell meglervirksomhet, slik det gjerne har vært, sier han.

nordea
nordea private banking
Torsten Østensen
cubera
kine burøy-olsen
private equity
Nyheter
Finans
Børs