Nicolai Tangen økte formuen med 1,8 milliarder kroner

Den nye Oljefond-sjefen Nicolai Tangens formue har steget markant.

KJENT FJES: Etter at Nicolai Tangen ble ansatt som Oljefond-sjef, har han blitt et kjent fjes for de fleste. Foto: NTB
Finans

Kapitals ferske liste over de 400. rikeste i Norge , er Tangen på 30. plass. Han rykker dermed opp hele 11 plasser på Kapitals liste fra fjoråret.

Formuen har økt fra 5,5 milliarder til 7,3 milliarder kroner, et hopp på 1,8 milliarder kroner. Fra 2018 har han økt formuen med 4,1 milliarder kroner.

Det har vært mye støy rundt ansettelsen av Tangen som ny Oljefond-sjef grunnet hans eierandel i AKO Capital. Kritikerne fryktet at Tangen kunne ha flere interesser. 

Tangen sitter igjen med rundt 7 milliarder kroner i kontanter etter at han til slutt solgte hans eierandel i livsverket sitt, fondet AKO Capital. Eierandelen overføres til AKO Foundation.

Tangen har også private verdier gjennom eiendom og en kunstsamling utenfor AKO Foundation, som Kapital anslår er på rundt 300 millioner kroner til sammen.

Tangen er utdannet siviløkonom, og sørlendingen har også mastergrad i kunsthistorie og en av verdens største kunstsamlinger fra skandinavisk modernisme.  

Han startet karrieren som analytiker i meglerhuset Cazanove i London i 1992. På slutten av 90-tallet startet han hegdefondet Egerton. I 2005 etablerte Tangen AKO Capital. 

nicolai tangen
Nyheter
Finans
Børs