Det går mot fest på Wall Street

I førhandelen peker pilene rett opp for de viktigste indeksene i New York.

OPPSVING: Det går mot oppgang på Wall Street.  Foto: Bloomberg
Finans

Opp, opp, opp. Det er stemningen i førhandelen før markedene for alvor begynner å røre på seg på Wall Street mandag. 

Futures fra CNN Business viser at den brede S&P 500-indeksen skal legge på seg 1,24 prosent, Nasdaq skal stige 1,56 prosent, mens Dow Jones skal styrke seg 1,24 prosent. 

CNBC stemmer i og førhandelen viser en oppgang for Dow Jones på mer enn 300 poeng. S&P 500 og Nasdaq handles også i positivt territorium. Oppturen ser dermed ut til å fortsette etter at fredagen bød på en solid innspurt på uken, der alle de tre store indeksene endte i pluss. 

Teknologiaksjene har slitt tungt den siste tiden, men i mandagens førhandel ser enkelte av de ut til å kunne bremse trenden. Apple er opp over to prosent, mens Tesla stiger tre prosent. 

Investorene virker å ha tiltakende tro på at en vaksine er på vei, ettersom både cruiseaksjen Carnival Corp og flyaksjen American Airlines stiger mer enn fire prosent før de amerikanske markedene åpner. 

«September har vært en røff måned for de amerikanske aksjemarkedene, og spesielt for Nasdaq», skriver Mike Wilson, aksjestrateg i Morgan Stanley, ifølge CNBC. 

«Vi forventer at det blir tøft også i oktober, siden risikoen fortsatt er høy. Men ser man på mikrobildet er dette en korrelasjon på lengre sikt inn i et nytt bull-marked», følger Wilson opp med. 

wall street
Wall Street Futures
Nyheter
Finans
Børs