Sluker norsk krypto-selskap

Arcane Crypto legger opptil 30 millioner kroner på bordet for å sikre seg norske Kaupang Krypto. Nå prises selskapet til over 900 millioner på Stockholm-børsen.

STØRST: Kristian Lundkvist er gjennom Middelborg største aksjonær i Arcane Crypto. Foto: Anne Charlotte Schjoll
Finans

I starten av juli ble det kjent kryptovalutaselskapet Arcane Crypto skal børsnoteres på Nasdaq First North Growth Market i Stockholm, gjennom en såkalt «reverse takeover» av Vertical Ventures.

Nå gjør Arcane Crypto med Kristian Lundkvist, Ketil Skorstad og Morten Klein i spissen et oppkjøp av Kaupang Krypto, som er en handelsplattform for bitcoin og andre kryptovalutaer.

Prislappen er på mellom 19,5 og 30 millioner kroner, hvor oppgjøret både vil skje i kontanter, aksjer og tilleggsbetaling. 

Gründerne vil få én million kroner i kontanter, 18,5 millioner i aksjer i Vertical Ventures og 10,5 millioner i ekstra betaling hvis selskapet får inntekter på 5 millioner på helårsbasis innen to år.

– Kaupang Krypto har både et sterkt team og en god løsning for å kjøpe og selge kryptovaluta i Norge. Ved å føye Kaupang Krypto til vår portefølje vil vi realisere synergier som styrker begge selskaper. Sammen venter vi å være i stand til å ta en større andel av det norske markedet for handel med kryptovaluta, sier Arcane-sjef Torbjørn Bull Jenssen i en melding.

Høy prising

Da det ble kjent at Arcane Crypto skal på børs ble prislappen satt til 300 millioner svenske kroner. Nå er impliserer prisingen av Vertical Ventures en verdsettelse på over 900 millioner svenske kroner.

Tirsdag formiddag steg Vertical Ventures-aksjen nærmere 6 prosent til 0,126 svenske kroner på Stockholm-børsen. Det er ventet at transaksjonen mellom Vertical Ventures og Arcane Crypto snart vil bli sluttført.

I dag består Arcane Crypto av eierandeler i kryptobørsen Trio, «market makeren» Alphaplate og Pure Digital, som er et samarbeid for å lage et marked for kyptovaluta blant de store bankene.

På toppen av det kommer fire egne prosjekter: Et kryptohedgefond, analysebyrået Arcane Research, nettavisen Kryptografen og Teslacoil. Sistnevnte prosjekt utvikler en programvare som gjør bedrifter i stand til å ta imot bitcoin som betalingsmiddel, men få oppgjør i vanlig valuta.