<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Solid inntektsvekst for ABG Sundal Collier

Investeringsbanken økte inntektene med 34 prosent. 

Publisert 14. okt. 2020
Oppdatert 14. okt. 2020
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 293 ord
LA FREM TALL: Konsernsjef Jonas Ström i ABG Sundal Collier Holding. Foto: Eline Hvamstad

(Artikkelen oppdateres)

ABG Sundal Carrier ASC  leverte et sterkt 3. kvartal der inntektene økte med 34 prosent og resultatet etter skatt steg med 34,3 millioner kroner, melder selskapet i kvartalsrapporten onsdag. 

Driftsresultat endte på 99 millioner kroner, sammenlignet med 52 millioner kroner i samme periode året før.

«3. kvartal er som oftest et rolig kvartal, men ble i år det beste siden 2007 og det nest beste siden selskapet gikk på børs for nærmere 20 år siden», uttaler Jonas Ström, konsernsjef i ABGSC, i en børsmelding. 

«Vi signerte blant to store avtaler med Veidekke og Visma i 3. kvartal og leverte rådgivningstjenester til Arcus under sammenslåingen med Altia», legger Ström til. 

Omsetningen ble 363 millioner kroner i kvartalet, mot 271 mill. kroner i samme periode i fjor. Interimutbytte er 0,17 kroner pr. aksje.

God start på 4. kvartal

ABG Sundal Carrier trekker også frem i kvartalsrapporten at starten på 4. kvartal har vært veldig sterk og at det så langt i kvartalet har sluttført fem egenkapitalmarkedstransaksjoner (ECM-transaksjoner). 

Transaksjonene har et samlet bruttoproveny på om lag 4 milliarder kroner.

Selskapet opplyser også om at det har en rekordsterk transaksjons-pipeline, spesielt innenfor egenkapitalmarkedene, for de kommende kvartalene.

Les hele kvartalsrapporten her

ABG Sundal Collier Holding

(Mill. kr) 3. kv./20 3. kv./19
Driftsinntekter 362,9 271,1
Driftsresultat 98,7 52,1
Resultat før skatt 95,9 48,9
Resultat etter skatt 72,4 38,1

ABG Sundal Collier Holding

  • Meglerhuset Sundal Collier ble grunnlagt av Jan Petter Collier og Dagfinn Sundal i 1984, og børsnotert i 1991. Slo seg sammen med svenske ABG Securities i 2001. Har kontorer i Norge, Sverige, Danmark, Storbritannia, USA, Tyskland og Singapore.

  • Er delt inn i to divisjoner; Markets (salg av aksjer og obligasjoner i annenhåndsmarkedet og salg etter transaksjoner i førstehåndsmarkedet) og Investment Banking (primærtransaksjoner innen ECM, DCM og M&A).

  • Konsernsjef Jonas Ström tok over etter Knut Brundtland i april 2019. 
  • Har rundt 270 ansatte og en markedsverdi på 2,7 milliarder kroner. Største aksjonær er Jan Petter Collier gjennom Sanden.