DNB Markets: – Folk bør ikke kjøpe aksjen

– Kvartalet blir nok en lettelse for aksjonærene, men jeg tror ikke det blir halleluja, sier Christoffer Wang Bjørnsen.

LAR SEG IKKE FRISTE: Analytiker Christoffer Wang Bjørnsen ville ikke kjøpt Atea-aksjen på dagens nivå. Foto: Stig B.Fiksdal
Finans

Onsdag 21. oktober legger Atea  frem sine tredjekvartalstall. Nå har analytiker Christoffer Wang Bjørnsen i DNB Markets jekket opp estimatene, samtidig som han vraker salgsanbefalingen til fordel for en hold-anbefaling.

Kursmålet heves fra 90 til 110 kroner.

– Vi liker Atea som selskap, men vi er skeptiske til aksjen, sier Wang Bjørnsen til Finansavisen.

I tredje kvartal 2020 forventer DNB Markets en omsetning på nesten 8,4 milliarder kroner, et driftsresultat på 191 millioner og et nettoresultat på 132 millioner. Her ligger meglerhuset høyere enn konsensus.

Corona

Analytikeren mener effekten av den pågående pandemien har vært gunstigere enn tidligere forventet.

– Alle datapunktene på tvers av industrien tilsier at effekten av corona har vært mer hyggelig enn ventet. Derfor har vi hevet estimatene og kursmålet. Kvartalet blir nok en lettelse for aksjonærene, men jeg tror ikke det blir halleluja, sier Wang Bjørnsen til Finansavisen.

Han mener Ateas utbyttepolitikk ikke vil fungere på mellomlang sikt, og tror selskapet og dets aksjonærer ville kommet bedre ut av det om pengene blir brukt på å videreutvikle virksomheten.

Utfordringer

– Selv om vi mener Atea er et fantastisk selskap er det ingen tvil om at Atea står foran strukturelle utfordringer relatert til hvordan IT-infrastruktur blir kjøpt inn av kundene, samt at utbytte ikke har vært dekket av inntjeningen på flere år. Det ser ikke ut til å endre seg, sier analytikeren.

Christoffer Wang Bjørnsen mener markedets forventninger inn i kvartalet er for lave og har derfor landet på en hold-anbefaling.

Torsdag omsettes aksjen for 113,80 kroner, opp 2,5 prosent, noe som gir selskapet en markedsverdi på 12,5 milliarder kroner. Hittil i år har aksjen falt 11,5 prosent.

atea
dnb markets
christoffer wang bjørnsen
Nyheter
Finans
Børs
Aksjeanalyse