På mandag starter kvartalets travleste resultatuke

Investorene venter i spenning på tredje kvartals travleste resultatuke som starter på mandag. Da legger 186 S&P 500-selskaper frem tallene. 

I ILDEN: 186 selskaper fra den brede S&P 500-indeksen legger frem tall til uken.  Foto: Mark Lennihan
Finans

Selskapenes resultater for årets tredje kvartal renner inn og på mandag starter den travleste resultatuken for amerikanske aksjer dette kvartalet. Da skal hele 186 selskaper på den brede S&P 500-indeksen legge frem tallene. 

Rapporteringen ved de tre toneangivende amerikanske indeksene så langt i tredje kvartal har på mange måter kommet i skyggen av presidentvalget og usikkerheten rundt en finansiell stimulipakke. Det kan endre seg til uken da flere av gigantene skal i ilden. 

Blant annet legger de fire store FAANG-selskapene Facebook, Apple, Amazon og Googles Alphabet frem tall på torsdag. 

«Disse store selskapene utgjør 16 prosent av S&P 500-indeksen i markedsverdi og resultatene vil mest sannsynlig ha stor innvirkning på markedet», skriver Jim McAllister, senioranalytiker i FactSet, i en email til MarketWatch. 

Ni av 11 sektorer er negative

Så langt har 27 prosent av selskapene i indeksen lagt frem tall og de har totalt sett rapportert en resultatnedgang på 16,5 prosent i tredje kvartal sammenlignet med fjoråret. Hvis trenden fortsetter vil det være den nest største resultatnedgangen år-for-år i et kvartal siden andre kvartal i 2009, da markedet sank 26,9 prosent. 

På sektornivå har ni av 11 sektorer rapportert svekkelse i resultatet år-til-år. Verst har det gått utover energisektoren som har sunket med hele 123,6 prosent.

På den positive siden har 84 prosent av selskapene rapportert å ha slått inntjeningsestimatene pr. aksje. Det er den høyeste prosentvise andelen selskaper siden 2008, da 81 prosent av selskapene overrasket positivt inntjeningsmessig, ifølge tall fra FactSet. 

s&p
s&p 500
Nyheter
Finans
Børs