Sissener advarer mot enkelte grønne aksjer

Forvalter Jan Petter Sissener minner om at grønne selskaper ikke kan leve av idioter som vil kjøpe aksjene til stadig høyere priser.

HØY PRISING AV GRØNNE SELSKAPER: – Om 2-3 år er det cashflow selskapene skal leve av, sier forvalter Jan Petter Sissener. Foto: Iván Kverme
Finans

En grønn bølge skyller over Oslo Børs. I midten av oktober var 8,3 prosent av aksjene på børsen grønne, hvilket er en dobling sammenlignet med fjoråret. For fem år siden var andelen på 2,1 prosent.

Styrer unna Everfuel og Ocean Sun

Forvalter Jan Petter Sissener trekker frem Everfuel og Ocean Sun som to grønne aksjer han holder seg langt unna. Sistnevnte ble børsnotert mandag mens førstnevnte går på børs senere denne uken.

– I fjor ble Everfuel priset til 1,6 millioner kroner og nå prises selskapet til 1,3 milliarder kroner. Den aksjen vil jeg ikke ta i. Vi satser ikke på noen som har kommet for sent til festen. Nå har også Ocean Sun gått på børs, og aksjen åpnet ned 15 prosent i forhold til emisjonskursen, sier Sissener til Finansavisen.

Sissener innrømmer at han ikke har noen tro på hydrogen til transportsektoren, men han har tro på hydrogen til industrien.

– Om 2–3 år er det cashflow selskapene skal leve av. Ikke at de skal finne en større idiot lenger nede i veien som vil kjøpe aksjene til stadig høyere priser, sier Sissener.

En strøm av grønne selskaper

Hittil i år har 12 såkalte grønne selskaper debutert på børsen, og senere denne uken har ytterligere to grønne selskaper annonsert noteringsplaner. Det er snakk om Kaldera på onsdag og Everfuel på torsdag.

– En boble skapes ved å pålegge folk å kanalisere penger i en viss retning. Da kan det bli bobleprising. Ut av dette vil det også komme noen vinnere, men nå har alt for mange fått grønske på hjernen, sier forvalteren til Finansavisen.

HydrogenPro

Sissener Canopus har 1,3 millioner aksjer i Merkur-noterte HydrogenPro HYPRO-ME som verdsettes til litt over 35 millioner kroner.

– Vi har noen små Mercur-bets. Det er ikke så mye basert på prising, men på potensialet om de får det til, avslutter Sissener.

Ikke alle er enige i Sisseners fascinasjon for HydrogenPro. Ifølge Finanstilsynets shortregister har Øystein Stray Spetalen, gjennom selskapet Tycoon Industrier, shortet nesten 605.000 aksjer i HydrogenPro.