– Ser på krakket som en mulighet til å kjøpe billigere aksjer

Investeringsøkonom Mads Johannesen ser en trend blant kundene til Nordnet. Vekstselskaper og sjømat foretrekkes på bekostning av verdiaksjer.

– Opportunistiske: Investeringsøkonom Mads Johannesen forteller at Nordnets kunder har flere favorittaksjer. Foto: Nordnet
Finans

Den siste uken har pilen stort sett pekt ned på Oslo Børs, og mandag denne uken endte det med et fall på over tre prosent.

Nordnets kunder har valgt å selge unna verdiaksjer som DNB  og Norsk Hydro  mens de har økt sin eksponering i vekstselskaper som Scatec Solar  og Nordic Semiconductor  . De har også satset på sjømataksjer som Grieg Seafood  og Mowi  .

– Kundene har vært ganske opportunistiske med tanke på lakseselskapene, da tenker jeg på Grieg Seafood og Mowi. Investorene ser på krakket i Grieg Seafood som en mulighet til å komme seg inn i aksjen til et lavere kursnivå, sier Mads Johannesen, investeringsøkonom i Nordnet, til Finansavisen.

De siste dagene har Scatec Solar stått frem som den tydelige favoritten blant Nordnets kunder. Tidligere i oktober annonserte selskapet et oppkjøp av SN Power for 11 milliarder kroner, noe som gjør at selskapet utvider sin virksomhet fra solkraftanlegg til også vannkraft, vindkraft og batteriløsninger.

Mest kjøpte aksjer hos Nordnet den siste uken:

SelskapMest kjøpt i kroner
1. Scatec Solar:31,6 millioner kroner
2. Nordic Semiconductor: 27,8 millioner kroner
3. Grieg Seafood:17,8 millioner kroner
4. Mowi:12,6 millioner kroner

Selv om de større verdiselskapene har levert relativt gode tall, har ikke Nordnets kunder latt seg overbevise.

– DNBs resultat for tredje kvartal var på 5,5 milliarder kroner. Til tross for bedre resultater enn ventet har aksjen falt over tre prosent de siste fem handelsdagene, sier investeringsøkonomen.

Nel  er en aksje som til enhver tid er en av de mest omsatte aksjene blant Nordnets kunder.

– Her kjøpes og selges det aksjer i et høyt volum hver eneste dag og jeg tror det er grunnen til det store nedsalget. Til tross for et stort salg i antall kroner har antall kunder ligget stabilt på 15.000 stykker, sier Johannesen til Finansavisen.

Mest solgte aksjer hos Nordnet den siste uken:

SelskapMest solgt i kroner
1. DNB:-52,9 millioner kroner 
2. Norsk Hydro: -48,4 millioner kroner
3. NEL:-20,5 millioner kroner
4. Storebrand:-16,3 millioner kroner
mads johannesen
nordnet
nel
dnb
scatec solar
SSO
grieg seafood
gsf
mowi
norsk hydro
NHY
nordic semiconductor
NOD
breaking
Nyheter
Finans
Børs