Frykter en dobbel smell på Oslo Børs

Karl Oscar Strøm i Pareto Securities frykter en dobbel smell på Oslo Børs i november. Meglerhuset har ti favorittaksjer.

NYE MULIGHETER: Karl Oscar Strøm og tallknuserne i Pareto Securities stokker om i månedsporteføljen. Foto: Privat
Finans

I oktober falt Paretoporteføljen 2,7 prosent mens Oslo Børs falt 5,2 prosent. Det betyr at porteføljen er ned 5,8 prosent hittil i år mens referanseindeksen OSEBX har falt 12,8 prosent.

– Oktober var en dårlig måned, men vi gjorde det bedre enn indeks. Det har vært et dårlig år på Oslo Børs, men analytikerne har en god track record på å plukke gode aksjer, sier Karl Oscar Strøm, partner i Pareto Securities, til Finansavisen.

Halvparten slo indeks

Fem av ti aksjer slo indeksen i oktober. Best gikk det med Kongsberg Gruppen   som gikk opp 10,4 prosent etterfulgt av BW LPG   som klatret 7,2 prosent på gode rater. Verst gikk det med Grieg Seafood   som falt 21 prosent etter å ha overrasket markedet med et resultatvarsel.

– Grieg Seafood leverte nok en gang et dårlig kvartal og bidro til å trekke ned avkastningen. Aksjen er en av favorittene til lakseteamet vårt, på grunn av lav prising i forhold til resten av sektoren, men vi ser andre aksjer som har bedre potensial på kort sikt, sier Strøm til Finansavisen.

Stokker om

Nå blir det foretatt flere endringer. Pareto Securities kvitter seg med Bonheur BON, BW Energy   , Grieg Seafood   , Nordic Semiconductor   og Protector Forsikring PROTCT mens Elkem   , Fjordkraft FKRAFT, Hunter Group   , Lerøy Seafood   og Pexip Holding   kommer inn.

Karl Oscar Strøm mener Pexip prises til en betydelig rabatt i forhold til konkurrentene samtidig som han forventer at ledelsen vil levere på vekstguidingen de har kommunisert til markedet.

– Mange synes Hunter er interessent. Det er et dårlig marked for tank, men aksjen har en god nedsidebeskyttelse ettersom de har kontrakter på gode rater, sier Strøm.

Analytikerne i Pareto Securities beskriver Elkem som en kjøpskandidat som befinner seg i en syklisk bunn.

Dobbel smell

Karl Oscar Strøm tror november kan bli en ny tøff måned på Oslo Børs, særlig starten på måneden.

– Markedet er utfordrende nå. Det er stor usikkerhet knyttet til det amerikanske valget samtidig som runde to med coronanedstengninger bidrar til en lavere oljepris. Da blir det en dobbel smell på Oslo Børs. Jeg forventer at det blir mer visibilitet mot slutten av måneden, avslutter Strøm.

Paretos månedsportefølje

AksjeTatt inn i porteføljen  
Aker01.01.2020
Bouvet01.10.2020
BW LPG01.10.2020
Elkem02.11.2020
Fjordkraft02.11.2020
Hunter Group02.11.2020
Kid03.08.2020
Kongsberg Gruppen  01.10.2020
Lerøy Seafood02.11.2020
Pexip Holding02.11.2020