Stygg smell for Hermanrud – her er favorittaksjene for november

Sjefstrateg Peter Hermanrud gikk på en stygg shortsmell med REC i oktober. Nå øker han antall aksjer i kjøpsporteføljen fra ni til ti aksjer.

NOVEMBER: Sjefstrateg Peter Hermanrud gjør endringer i sin anbefalte portefølje. Foto: Iván Kverme
Finans

Sjefstrateg Peter Hermanrud i SpareBank 1 Markets har sendt ut en oversikt over sine favorittaksjer for november. Denne gang øker han antall aksjer i porteføljen fra ni til ti aksjer.

I perioden 7. oktober til 3. november hadde porteføljen en negativ avkastning på 3,7 prosent samtidig som hovedindeksen på Oslo Børs falt 5,5 prosent.

Shortsmell

Samtidig er det verdt å merke seg at Hermanruds shortportefølje gikk opp hele 21,6 prosent. Hovedgrunnen til det er at Hermanruds veddemål på kursfall i REC REC ikke har slått til. I løpet av den siste måneden har aksjen gått opp 126 prosent.

– REC har ødelagt avkastningen min før og nå har aksjen ødelagt igjen. Det får man bare leve med. Jeg trodde ikke REC ville få til så mye, så caset var feil, sier Hermanrud til Finansavisen.

I slutten av oktober presenterte REC Silicon sine tredjekvartalstall. Selskapet omsatte i perioden for 30,3 millioner dollar, ned fra 36,4 millioner dollar i fjor. Driftsresultatet endte på 9,4 millioner dollar, en klar opptur fra minus 17,1 millioner for et år siden.

– Nok en gang har selskapet rapportert konsise finansielle resultater for tredje kvartal. Jeg er glad for at veien for å starte produksjonen på nytt Moses Lake-anlegget har blitt tydeligere, uttalte adm. direktør Tore Torvund.

Traff bra med Kid

Kun to aksjer i kjøpsporteføljen hadde en positiv avkastning i oktober. Best gikk det med Kid  som klatret 6,2 prosent etterfulgt av SpareBank 1 Nord-Norge  som kunne vise til en oppgang på 0,7 prosent. Verst gikk det med Lerøy Seafood  som falt 13,5 prosent etterfulgt av Subsea 7  hvor aksjen gikk ned 8,8 prosent.

Hittil i år har Peter Hermanruds kjøpsanbefalinger en avkastning på 4,6 prosent mens hovedindeksen på Oslo Børs har falt 10,4 prosent. Det bemerkelsesverdige er at short-porteføljen har gått opp hele 42,6 prosent i samme periode.

Peter Hermanruds favorittaksjer for november

Kid
Subsea 7
DNO
Nel
Crayon
SpareBank 1 Østlandet
Salmar
Norwegian Finans Holdng
Yara
Norsk Hydro