Nordnet-sjefene har aksjer for 450 millioner

Anders Skar var den fjerde ansatte da selskapet ble stiftet i Norge for 20 år siden. Neste uke får han belønningen i form av aksjeverdier for 20 millioner.

MILLIONREGN: Anders Skar kjøpte sine første Nordnet-aksjer i 2004, og solgte etter 5-dobling av verdien. Når Nordnet igjen går på børs har Skar-aksjer for 20 millioner etter å ha vært med i et svært vellykket aksjeprogram. Foto: Siv Dolmen
Finans

«Den første aksjen jeg noen sinne kjøpte var faktisk Nordnet-aksjen, rett etter at jeg begynte her», sa Nordnet-sjef Anders Skar i portrettintervju i Finansavisen i sommer.

En tidligere studiekamerat hadde tilfeldigvis spurt om han ønsket ny jobb. Sjef for butikken ble han rett før finanskrisen i 2007.

Denne uken kom nyheten om at nettmegleren går på børs til kurs mellom 88 og 104 kroner, hvilket gir en prising som kan bli så høy som 26 milliarder svenske kroner. Basert på midtpunktet i intervallet sitter Nordnet-ledelsen med aksjer for over 450 millioner kroner.

Kjøpte og solgte Nordnet

– Ja, jeg kjøpte aksjer i 2004 før jeg startet i Nordnet, så vidt jeg husker på rundt 7 kroner, og disse ble solgt i forbindelse med at vi ble tatt av børs for 37 kroner, sier Anders Skar til Finansavisen.

Da Nordnet gikk av børs for snart fire år siden hadde selskapet en prising på 6,6 milliarder kroner etter å ha vært børsnotert siden 1999.

Utfallet ser ut til å bli veldig bra for min del, og at den investeringen jeg gjorde vil gi en veldig hyggelig avkastning
Anders Skar, Nordnet

I børsprospektet står Anders Skar oppført som eneste nordmann sammen med resten av ledelsen i Nordnet, hovedsakelig svensker, men også lederne for Danmark, Finland og Norge.

Skar står med 207.420 aksjer og 210.084 warranter som representerer tegningsretter til aksjer.

– Veldig bra utfall

– Den aksjebeholdningen som står oppgitt i prospektet har ikke noe med aksjene jeg kjøpte i 2004 å gjøre. Jeg har sammen med andre i ledende posisjoner deltatt på et aksjeprogram som vil oppløses i forbindelse med børsnoteringen. Majoriteten av resultatet fra dette aksjeprogrammet vil investeres i Nordnet-aksjer i forbindelse med børsnoteringen, i tillegg til warranter som kjøpes til en markedsmessig pris, sier Skar.

Jeg har investert mine egne penger, tatt risiko, og investeringene kunne også endt med at jeg tapte store deler av pengene jeg investerte
Anders Skar

Kostprisen på aksjene er lav.

– Jeg ønsker ikke å gå i detalj på eksakt hvor mye jeg har betalt for disse aksjene, men jeg kan si at utfallet ser ut til å bli veldig bra for min del, og at den investeringen jeg gjorde vil gi en veldig hyggelig avkastning. Jeg har samtidig lyst til å understreke at dette ikke er noe jeg har fått gratis, men jeg har investert mine egne penger, tatt risiko, og investeringene kunne også endt med at jeg tapte store deler av pengene jeg investerte.

20 millioner

Ifølge Skar har warrantene en innløsningskurs som vil bli lagt 33 prosent over emisjonskursen ved børsnotering.

Ingen av Skars aksjer er imidlertid kjøpt, men vil fremkomme som oppgjør for aksjeprogrammet han har deltatt i siden Nordnet ble tatt av børs.

Basert på en kurs på 96 kroner pr. aksje har Skars aksjer en verdi på 20 millioner kroner. 

Samme verdi har aksjene til Danmark-sjef Anne Buchardt, mens Finland-sjef Suvi Tuppurainen har aksjer for 13 millioner, mens Sverige-sjef Martin Ringberg har aksjer for 25 millioner.

Øvrige sentrale Nordnet-topper har noe mer aksjer enn Skar, men de store verdiene i Nordnet-ledelsen er det toppsjef Lars-Åke Norling som sitter med. Han har 3 millioner aksjer til en verdi av 290 millioner kroner gitt at børsnoteringen går i boks.

Aller mest har imidlertid styreleder Tom Dinkelspiel med aksjer for 416 millioner, foran styremedlem Jan Dinkelspiel med 322 millioner.

nordnet
anders skar
Nyheter
Finans