Berntsen: – Det er flere måneder til effektene vil gi positive utslag

Nordnet-analytiker Roger Berntsen tar opp effektene av en vaksine og amerikansk makro i fredagens morgenkommentar.

Roger Berntsen, analytiker i Nordnet.  Foto: FaTV
Finans

Ved stengetid torsdag endte samtlige av de tre store indeksene på Wall Street opp. De to siste ukene har det kommet en rekke positive vaksinenyheter og Dow Jones indeksen og S&P 500 handles nær all-time high. Teknologitunge Nasdaq har derimot «lagget» i samme periode.

Det er ventet at de kommende Covid-19 vaksinene til blant annet Pfizer og BioNtech, samt Moderna, først vil kunne rulles ut i stor skala i 1. halvår 2021. 

«Med andre ord er det flere måneder til effektene av disse vil gi positive utsalg i økonomien. Inntil da vil markedet måtte støtte seg på stimulansepakkene fra verdens myndigheter, samt rekordlave renter», skriver Roger Berntsen i fredagens morgenkommentar. 

En ny og sterkt nødvendig stimulansepakke fra den amerikanske sentralbanken lar fortsatt vente på seg, til tross for at styringsrenten ble sablet til null rett etter virusutbruddet i mars. 

«Enighet om en ny stimulansepakke fra USA kan være en trigger for videre børsoppgang», påpeker Berntsen. 

Rolig oljepris

Oljeprisen ligger flat på rundt 44 dollar fatet for brent-oljen fredag morgen, og den har holdt seg stabil det siste halve døgnet. Det til tross for økende bekymring for økonomien på kort sikt. 

«Forventningene om bedre etterspørsel i 2. halvår 2021 og at OPEC+ vil forlenge gjeldende kuttavtale på 7,7 millioner fat når de møtes til interne forhandlinger i slutten av måned, er med på å balansere prisen på disse nivåene», skriver Nordnet-analytikeren i morgenkommentaren. 

Spenningen øker i OPEC+ i forkant av det viktige møtet 30. november, der markedet forventer at OPEC og samarbeidspartnerne (i hovedsak Russland) blir enige om å utsette den planlagte nedtrappingen av produksjonskuttene.

roger berntsen
nordnet
Nyheter
Finans
Børs