Ray Dalio: – Dette er grunnene til at bitcoin ikke kan vinne

Ray Dalio tar til Twitter og ramser opp en liste med utfordringer han ser i bitcoin.

Ray Dalio Foto: Bloomberg
Finans

Bitcoin har fått seg en knekk de siste dagene. Etter å ha returnert til høyder vi ikke har sett på tre år, har kryptovalutaen falt til 16.625 dollar i skrivende stund.

Det tilsvarer et fall på 15 prosent fra høyeste notering onsdag inneværende uke.

Ray Dalio, som grunnla et av verdens største hedgefond Bridgewater Associates, har lagt ut en serie med Twitter-meldinger som viser hans syn på «det digitale gullet».

Den første grunnen til at Dalio tviler på at bitcoin kan fungere som valuta er at den er for volatil, og vanskelig å verdsette for butikker og andre.

Bridgewater-sjefen kan heller ikke se fordelene for investorer, og fortsetter:

«Bitcoin er ikke et veldig godt sted å investere verdiene sine fordi volatiliteten er høy og har liten sammenheng med prisene på det jeg vil kjøpe. Å eie bitcoin beskytter ikke min kjøpekraft.»

Skulle bitcoin – i motsetning til Dalios forventninger – bli sosialt akseptabelt, ser forvalteren en truende fremtid for kryptovalutaen:  

«Hvis den blir vellykket nok, vil den bli truende for valutaer som styres av regjeringer. Da vil de forby den», skriver han. 

Bridgewater-sjefen ser heller ikke at bitcoin kan erstatte gull.

Barry Silbert, grunnlegger av Digital Currency Group, sammenlignet prisutviklingen til Bridgewater Pure Alpha II Fund og bitcoin på sin Twitter-profil og mistenker at Dalios kritiske uttalelser var misunnelige på den gode ytelsen til kryptoaktiva. 

Bridgewater Pure Alpha II Fund har en negativ avkastning på 18 prosent hittil i år. Bitcoin har skutt 165 prosent i været hittil i år – også etter denne ukens korreksjon.  

bitcoin
ray dalio
bridgewater associates
Nyheter
Finans
Børs