Handelsbanken: – Det har vært en eksepsjonell måned i finansmarkedene

– November har servert en uvanlig smakfull cocktail til investorer, konkluderer Halfdan Grangård i Handelsbanken.

NOVEMBER: Seniorøkonom Halfdan Grangård er godt fornøyd med utviklingen i aksjemarkedet.
Finans

«Det er 1. desember, og vi har akkurat lagt bak oss en eksepsjonell måned i finansmarkedene. Det sies at aksjemarkedene tar heisen ned og trappen opp igjen, men noen ganger virker heisen også på vei oppover», skriver seniorøkonom Halfdan Grangård i tirsdagens rapport fra Handelsbanken.

Oslo Børs noterte seg for en samlet oppgang på 14,6 prosent i november. Det var så vidt bak avkastningen i mai 2009, og den nest høyeste månedsavkastningen økonomene har registrert.

Bredt basert børsoppgang

Selv om Oslo Børs har nytt godt av sterk utvikling i energiaksjer i november, minner Grangård om at aksjeoppgangen har vært bredt basert. I Japan må vi tilbake til første halvdel av 90-tallet for å finne en bedre børsmåned, og i Europa har den brede Stoxx 600-indeksen hatt den høyeste månedsavkastning siden indeksens opprinnelse i 1987.

I løpet av måneden har usikkerheten rundt den politiske situasjonen i USA blitt redusert samtidig som det nå er all mulig grunn til å tro at verdenssamfunnet raskt har lykkes med å utvikle effektive vaksiner mot covid-19.

«Legger vi til tidlige tegn til at smittesituasjonen stabiliseres i USA og Europa, har november servert en uvanlig smakfull cocktail til investorer», avslutter Grangård.

handelsbanken
Nyheter
Finans
Børs