<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Handelsbanken: – Det har vært en eksepsjonell måned i finansmarkedene

– November har servert en uvanlig smakfull cocktail til investorer, konkluderer Halfdan Grangård i Handelsbanken.

    Publisert 1. des. 2020 kl. 08.08
    Oppdatert 1. des. 2020 klokken 13.28
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 190 ord
    NOVEMBER: Seniorøkonom Halfdan Grangård er godt fornøyd med utviklingen i aksjemarkedet.

    «Det er 1. desember, og vi har akkurat lagt bak oss en eksepsjonell måned i finansmarkedene. Det sies at aksjemarkedene tar heisen ned og trappen opp igjen, men noen ganger virker heisen også på vei oppover», skriver seniorøkonom Halfdan Grangård i tirsdagens rapport fra Handelsbanken.

    Oslo Børs noterte seg for en samlet oppgang på 14,6 prosent i november. Det var så vidt bak avkastningen i mai 2009, og den nest høyeste månedsavkastningen økonomene har registrert.

    Bredt basert børsoppgang

    Selv om Oslo Børs har nytt godt av sterk utvikling i energiaksjer i november, minner Grangård om at aksjeoppgangen har vært bredt basert. I Japan må vi tilbake til første halvdel av 90-tallet for å finne en bedre børsmåned, og i Europa har den brede Stoxx 600-indeksen hatt den høyeste månedsavkastning siden indeksens opprinnelse i 1987.

    I løpet av måneden har usikkerheten rundt den politiske situasjonen i USA blitt redusert samtidig som det nå er all mulig grunn til å tro at verdenssamfunnet raskt har lykkes med å utvikle effektive vaksiner mot covid-19.

    «Legger vi til tidlige tegn til at smittesituasjonen stabiliseres i USA og Europa, har november servert en uvanlig smakfull cocktail til investorer», avslutter Grangård.