<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Clarksons Platou tar opp dekning på Røkke-selskap - ser oppside på nærmere 40 prosent

Meglerhuset Clarksons Platou Securities tar opp dekning og setter kursmål på Aker Carbon Capture. 

    Publisert 2. des. 2020 kl. 10.51
    Oppdatert 2. des. 2020 klokken 15.15
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 164 ord
    TAR OPP DEKNING: På Kjell Inge Røkkes Aker Carbon Capture.  Foto: Iván Kverme

    Clarksons Platou Securities tar opp dekning på Aker Carbon Capture   med en kjøpsanbefaling og kursmål 14 kroner pr. aksje, ifølge en analyse mandag, melder TDN Direkt. 

    Aksjen handles i skrivende stund til 10,18 kroner, og Clarksons Platou ser dermed en oppside på 37,52 prosent med kursmålet på 14 kroner. 

    Kursmålet til meglerhuset er basert på en kontantstrømanalyse som legger til grunn en markedsvekst til 2030 på halvparten av nivået som IEA forutsetter for å overholde Paris-avtalen, men lignende nivået som er sett i havvind de siste 10 årene, melder TDN Direkt. 

    Clarksons Platous kursmål tilsvarer dermed fem ganger selskapsverdi (EV) mot omsetning på 2022-estimater. Selv om estimatet er høyt for de fleste sektorer, er det ikke eksepsjonelt høyt i fornybarsektoren, skriver meglerhuset.

    «For eksempel handler en stor hydrogenaktør på Oslo Børs på 20 ganger samme multippel på 2022-konsensus, og vi ser derfor ikke kortsiktige multipler som en betydelig barriere for ytterligere oppgang i aksjekursen», skriver analytiker Turner Holm i rapporten, ifølge TDN.