Pareto Securities skrur opp kursmålet på Odfjell Drilling

Meglerhuset Pareto Securities høyner kursmålet på Odfjell-aksjen med 4 kroner.

TROEN: Pareto skrur opp kursmålet på Odfjell Drilling.  Foto: Africa Energy
Finans

Pareto Securities høyner kursmålet på Odfjell Drilling   til 20 kroner fra 16 kroner mens kjøpsanbefalingen opprettholdes, fremgår det av en analyse med navnet «gjeldsnedbetalingen fortsetter» mandag, melder TDN Direkt. 

Odfjell Drilling fortsetter å bli et boreselskap det kan investeres i og har risikojustert kontantstrømprofilen sin gjennom meningsfulle kontraktstildelinger til sunne dagrater, skriver meglerhuset.

Det positive synet fra meglerhuset begrenses noe av alternative aktører innen energiområdet, men det ser samtidig en markant oppside til den nåværende prisingen, ifølge TDN. 

Odfjell Drilling-aksjen er ned 50,61 prosent i år til 16,16 kroner. 

Het kandidat i riggjakt

I slutten av forrige uke kom nyheten om at Equinor og partner OMV skal være på jakt etter en halvt nedsenkbar «harsh environment»-rigg til borearbeidet på henholdsvis Wisting-feltet i Barentshavet og Iris-Hades i Norskehavet.

En av de heteste kandidatene til kontrakten er trolig Odfjell Drilling, som nylig signerte endelige avtaler med Equinor for både Johan Sverdrup fase to og Breidablikk.

– Jeg holder en knapp på Odfjell. Flere av de «grønne» kravene for denne tenderen er ting selskapet jobber med allerede, uttalte analytiker Fredrik Stene i Clarksons Platou Securities.