Jule- og nyttårsrally? Dette kan gi markedsoppgang

Analysesjef Petter Slyngstadli trekker frem flere momenter som kan løfte aksjemarkedet ytterligere de neste ukene.

2021 NÆRMER SEG: Analysesjef Petter Slyngstadli tror 2021 blir et spennende børsår. Foto: Griff Kapital
Finans

I løpet av den siste måneden har hovedindeksen på Oslo Børs gått opp 10,6 prosent mens den er opp 0,4 prosent hittil i år. Spørsmålet mange stiller seg nå er om det blir et jule- og nyttårsrally i 2020.

«Vær oppmerksom på at du har fått mer enn vanlig allerede. Det betyr imidlertid ikke at du ikke får mer», skriver analysesjef Petter Slyngstadli i en oppdatering fra Norne Securities.

Det har vært en tendens til at presidentvalgsår de siste 20-årene har vært enten svært sterke eller svake.

Mulige triggere

«Uansett, usikkerheten rundt presidentvalget er i ferd med å legge seg, og får vi også en stimulansepakke i USA og Europa i desember, samt kanskje også en Brexit-avtale, blir det nok ytterligere markedsoppgang frem mot januar», skriver analysesjefen.

Han mener børsene er dyre, og minner om at vi stanger mot topp-nivåene med hensyn til prising i år. I forhold til neste år beskriver han prisingen som mer moderat. Estimatene holder seg også bra.

Dette har vært et år der vi har fått betydelig multippelekspansjon hvor markedene har blitt dyrere.

2021 blir et spennende år

«Det kan ikke vare, og det er meget mulig at 2021 blir et år – som i år – der realøkonomien og aksjemarkedet går forskjellig vei, og skal realøkonomien kraftig opp neste år, kan aksjemarkedet likevel gå andre veien», understreker Slyngstadli.

Til tross for svært sterke smittetall, og svært skuffende arbeidsmarkedstall fra den amerikanske økonomien, mener analysesjefen at det fortsatt ser ut som en gjeninnhenting. Industrien er sterk mens servicesektoren er svak.

For enkeltbedrifter og husholdninger vil det ta tid å reparere den skaden covid-pandemien har skapt, og for enkelte næringer er det også et spørsmål om man noensinne kommer tilbake til «normalitet».