<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Spår ytterliggere oppgang for teknologiaksjer i 2021

Analytiker Daniel Ives i Wedbush Securities tror teknologiaksjene blir vinnerne i 2021.

Publisert 18. des. 2020
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 183 ord
OPP: Analytiker Daniel Ives spår videre oppgang for teknologisektoren. Foto: Bloomberg

Fredag faller amerikanske aksjer, og de toneangivende indeksene viser rødt. Alle de toneangivende indeksene har imidlertid steget markant i 2020, ledet av teknologigantene. 

Når det gjelder året som kommer, spår Wedbush-analytiker Daniel Ives en lys fremtid for de største navnene innen teknologi.

– På vei inn i 2021 er det tydelig momentum for teknologiaksjene, ettersom mange trender som cybersikkerhet, 5G, og internetthandel vil være i front, sier Ives, ifølge Marketwatch.

Blant annet spår Ives at Apple vil fremstå som «den klare vinneren» i kappløpet om å dominere i 5G, og i tillegg slå rekorden for årlige solgte iPhones. Apple-aksjen er i skrivende stund ned 1,1 prosent på Wall Street.

Tesla

Ives trekker også frem Tesla, og tror at bilprodusenten vil oppnå suksess med sin gigantfabrikk i Kina, som er planlagt å begynne å levere Tesla Model Y neste måned, og nå det årlige leveringsmålet på 250.000 tidligere enn forventet.

Analytikeren hevder at den globale etterspørselen etter elektriske kjøretøyer vil og nå 6 prosent av alt bilsalg, opp fra dagens nivå på 3 prosent.

Tesla er i skrivende stund opp 3,2 prosent på New York-børsen.