<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Torghatten ut av Widerøe - aksjonærene blir værende

Aksjonærer i Torghatten vil fremdeles eie 66 prosent av Widerøe etter EQTs oppkjøp av Torghatten. Eierskapet vil fortsatt holdes lokalt gjennom holdingsselskapet Flyco.

Publisert 23. des. 2020
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 193 ord
LOKALT EIERSKAP: Widerøe vil fremdeles være under helnorsk eierskap.  Foto: Foto: Eivind Yggeseth

I tilknytning til private equity-selskapet EQTs kjøp av Torghatten vil aksjonærstrukturen endres. Eierskapet i Widerøe vil fisjoneres ut fra Torghatten, men eierskapet vil fortsatt bevares av de samme aksjonærene. 

Dagens aksjonærer i Torghatten får et direkte eierskap i Widerøe gjennom holdingselskapet Flyco som eier 66 prosent av aksjene.

Endringene for Torghatten har ingen praktisk konsekvens for den daglige driften i Widerøe, og den vil fortsette som normalt.

«Største flykrise i nyere historie»

– Flybransjen står midt oppi den største krisen i nyere historie. Det er derfor svært tilfredsstillende at dagens eiere fortsetter på eiersiden og ønsker å fortsette satsningen på Norges eneste heleide, norske flyselskap, uttaler adm. direktør Stein Nilsen i pressemeldingen.

FORNØYD MED EIERSKAPET: Adm. direktør i Widerøe, Stein Nilsen. Foto: Olav Gram Degnes

Selskapet vil fremdeles ha norske og kapitalsterke eiere i ryggen som kjenner markedet og bransjen generelt, samt selskapet spesielt, skrives det i pressemeldingen.

Dagens Torghatten-aksjonærer (66 prosent) sikrer sammen med Fjord 1 (34 prosent) at det eierskapet fremdeles holdes norsk.

– Dette er en stor fordel for konsernet som helhet og gjør oss trygge på at vi skal få fortsette å utvikle selskapet, avslutter Nilsen