Drømmetreff i Boozt for Andresen-familien

Siden Ferds inntog i den nettbaserte motebutikken Boozt i 2017 har det investert rundt 350 millioner kroner. Samtidig har verdiene tredoblet seg og papirgevinsten har nå passert 750 millioner kroner.

AKSJEBOOZT: Milliardær Johan H. Andresens Ferd har kjempegevinst i nett- og motebutikken Boozt. Foto: Iván Kverme
Finans

Torsdag 26. mars noterte Boozt seg for den laveste aksjekursen siden børsnoteringen i 2017.

Ferd var blant hjørnestensinvestorene som deltok i noteringen, og som en av de største aksjonærene fikk derfor investeringsselskapet svi, og måtte konstatere at nettbutikken hadde falt hele 33 prosent for året.

Men Johan H. Andresens mannskaper hadde på langt nær gitt opp netthandel.

Med stengte landegrenser, sterke coronarestriksjoner og lave besøkstall i fysiske butikker var det noen som ble vinnerne: nettbutikkene.

Fra 26. mars og til 29. desember har aksjekursen gått helt av skaftet og steget enorme 420 prosent!

Hva gjorde Ferd i perioden? De vektet seg opp.

Er størst

For å tiltrekke seg investorer fra andre land, og for å ha en aksjekurs som var nominert i euro, bestemte Boozt seg for å sideliste selskapet på børsen i København.

Med daværende aksjekurser tilsvarende 140 norske kroner var ikke Ferd vonde å be, og la rundt 100 nye millioner kroner på bordet. Samtidig ble Andresen-familien største aksjonær i nettbutikken.

Ser oppside: Konsernsjef Morten Borge ser en fortsatt stor oppside i Boozt. Her med konsernsjef Mads Andersen i Aibel. Foto: Iván Kverme

Siden inngangen i 2017 har Ferd investert rundt 350 millioner kroner i Boozt. Etter den utrolige kursutviklingen er aksjeposten i dag verdsatt til mer enn 1,1 milliarder kroner, hvor 750 millioner er papirgevinst.

Konsernsjef Morten Borge vil ikke kommentere tallene, men bekrefter at Boozt har vært en god investering:

– Har dere vurderte å ta ned risikoen og plukke gevinst?

– Trenden med netthandel vil forsterkes i årene som kommer, og selskapet er attraktivt posisjonert på lang sikt. Det er et stort langsiktig potensiale i Boozt, og vi er trolig i en relativt tidlig fase i hvor stort markedet for netthandel faktisk kan bli, sier Borge.