Stolt kan ta fisk på børs

Stolt-Nielsen vurderer børsnotering av Stolt Sea Farm.

STYRER BUTIKKEN: Konsernsjef Niels Stolt-Nielsen. Foto: Eivind Yggeseth
Finans

I en børsmelding tirsdag ettermiddag opplyser Stolt-Nielsen at selskapet har engasjert meglerhusene ABG Sundal Collier og Pareto Securities som finansielle rådgivere.

De skal bistå i prosessen med å utforske en mulig notering av konsernets oppdrettsvirksomhet i Oslo i løpet av 2021.

Stolt-Nielsen planlegger å forbli hovedaksjonær i Stolt Sea Farm etter en IPO - initial public offering - og etterfølgende separat børsnotering.

Stolt Sea Farm inngår i Stolt-Nielsen ltd., der eierskap i og drift av kjemikalietankere er det dominerende virksomhetsområdet.

Piggvar og sjøtunge

Oppdrettsselskapet produserer piggvar og sjøtunge ved 14 anlegg i Spania, Portugal, Frankrike, Island og i Norge. Fisken selges under merkenavnene Prodemar, Kong Sole og King Turbot.

Den årlige produksjonskapasiteten oppgis til 5.700 tonn piggvar og 1.570 tonn sjøtunge. Yngelen kommer fra selskapets egen stamfisk.

Ifølge børsmeldingen kan Stolt Sea Farm vise til en årrekke med positive driftsresultater fra oppdrettsvirksomheten i piggvar, der salget i 2019 kom opp i 8.300 tonn.

Det planlegges for at produksjonen skal økes fra dagens nivå og tredobles frem til 2035. 

Behovet begrunnes med at det er mindre tilgang på villfisk og økende etterspørsel etter høykvalitets og proteinrik oppdrettsfisk som piggvar og sjøtunge.

På Oslo Børs sluttet Stolt-Nielsen tirsdag på 116 kroner, opp 2 kroner eller 1,75 prosent fra mandagens sluttkurs.

Det verdsetter konsernet til 7,44 milliarder kroner.

stolt-nielsen
niels g. stolt-nielsen
oslo børs
Nyheter
Sjømat
Finans
Børs