Spås opp nye 50 prosent

Hexagon Purus har gått som et uvær, men rådgiverne mener aksjen fortsatt kan stige kraftig.

Morten Holum, Hexagon Purus Foto: Iván Kverme
Finans

Carnegie-analytiker Mikkel Nyholt-Smedseng spå Hexagon Purus opp fra 75 til 115 kroner i en fersk analyse. Carnegie var rådgiver for utskillelsen av selskapet fra Hexagon Composites sammen med SEB. Også SEB har kommet med Hexagon Purus-analyse. Her er det Herman Lia som har brukt kalkulatoren, men han har kursmål på 84 kroner. Begge anbefaler kjøp av aksjen.

Innen eiendom har Simen Mortensen i DNB nedjustert kursmålet på Veidekke og anbefalt Salg på nytt. Nå er kursmålet 100 kroner. I samme bransje har Kepler-analytiker Albin Sandberg nedgradert Entra fra Kjøp til Hold. Kursmålet er 198 kroner.

Kollega Magnus Olsvik har imidlertid oppgradert Northern Ocean fra Hold til Kjøp. Kursmålet er satt til 20 kroner - tilsvarende nesten dobling fra dagens nivå.

Flere amerikanske invsteringsbanker har skrudd opp kursmålene på Equinor, Telenor, Norsk Hydro og DNB i takt med stigende kurser uten at anbefalingene er endret av den grunn.