– Det ser ut som 2000-boblen, men ikke vær redd

Det sier Julian Emanuel, adm. direktør i BTIG. 

ROER GEMYTTENE: Julian Emanuel, adm. direktør i BTIG, sier han ser likhetene til dotcom-boblen i år 2000. Foto: Bloomberg
Finans

Børser og indekser verden over handles til stadig nye rekorder. Julian Emanuel, sjef i meglerhuset BTIG, ser likhetstrekk mellom dagens aksjerally og dotcom-boblen i år 2000.

Ifølge Emanuel speiler dagens bevegelser det som skjedde på Wall Street for 20 år siden.

– Deltakelsen blant investorene er lik som i 2000 hvis ikke større. Det dytter verdsettelsen helt opp til nivåene de var på i 2000, sier Emanuel til CNBC.

Til tross for hans relativt dystre sammenligning tror BTIG-sjefen at det bakenforliggende i dagens marked er mer bærekraftig ettersom selskapene leverer reell inntjening til investorene.

– Det er et helt annet rentemiljø og det er mye likviditet på sidelinjen. Slik var det ikke for 20 år siden. Hvis noe tror vi økonomien kommer til å akselerere, og vi tror det vil skje på global basis i 2021, sier han.

Bank-favoritter

Emanuels worst-case scenario er en 10 til 15 prosents tilbaketrekning, og mener det er mest sannsynlig at en korreksjon kommer i forbindelse med utrullingen av vaksinene mot coronaviruset.

– Det er ikke noen forferdelig dramatisk nedside. På bakgrunn av den finansielle støtten som står bak markedet vil vi se på det som en kjøpsmulighet (hvis markedet korrigerer, journ. anm.), sier Emanuel.

Emanuel peker på bankaksjer som potensielle vinnere i 2021 på grunn av Fed-støtte. Han mener aksjene er attraktivt priset og er stabile og vil bidra til å dra S&P 500 over 4.000 poeng i 2021.

– Så langt inne i bullmarkedet som vi er nå, må man ta det i deler på seks til ni måneder. Ni måneder frem i tid ser vi høyere priser selv om vi skulle få en korrigering, sier han.