To meglerhus anbefaler Aker BP

Nordea og SEB er enige om at Aker BP skal opp. Begge hever kursmålene markert.

KJØP: Anders Rosenlund, analytiker i SEB, har tatt opp kursmålet på Aker BP fra 225 til 275 kroner. Foto: Eivind Yggeseth
Finans

Både Nordea og SEB har gjentatt kjøpsanbefalinger på Aker BP med kursmål på henholdsvis 280 og 275 kroner. Erik Sand i Danske har oppjustert Tomra fra 434 til 454 og gjentatt kjøpsanbefalingen.

DNB-analytiker Niclas Gehin har rykket ut med ny kjøpsanbefaling på Norsk Hydro med oppjustert kursmål fra 45 til 50 kroner. Det samme har Arctic-analytiker Thomas Lorck gjort - dog i litt mer nøktern grad. Han har hevet kursmålet sitt fra 35 til 45. 

Kepler-analytiker Anders Holte har oppjustert kursmålet på Aker voldsomt - dog fra et lavt nivå. Nytt kursmål er 833 kroner.

Verdt å merke seg er nedgradering av flere aksjer. Som DNB-analytiker Niclas Gehins nedjustering av Elkem fra Kjøp til Hold og Bank of Americas nedjustering av TGS fra Kjøp til Hold. Estra tydelig var Exanes nedjustering av Yara fra Kjøp til Hold der kursmålet er tatt ned fra 440 til 370 kroner.

En rekke andre analytikere har gjentatt sine kjøpsanbefalinger. Det gjelder Kenneth Sivertsens kjøpsanbefaling på Yara selv om kursmålet er tatt ned fra 450 til 425, Arctics Thomas Lorcks kjøpsanbefaling på Norsk Hydro der kursmålet er hevet fra 35 til 45. Også Eirik Haavaldsen i Pareto har hevet kursmålet i Golden Ocean fra 4,70 dollar til 6,40 dollar.