<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Everfuel vurderer emisjon på opptil 600 millioner kroner

    Publisert 21. jan. 2021 kl. 16.33
    Oppdatert 21. jan. 2021 klokken 17.00
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 145 ord

     

    Everfuel vurderer en rettet emisjon på opptil 600 millioner kroner, melder selskapet i en børsmelding rett etter stengetid torsdag.

    Nettoinntektene fra den private plasseringen vil bli brukt til diverse tiltak, melder selskapet:

    • Delvis å finansiere de planlagte aksjeinvesteringene på 300 millioner euro som letter gjennomføringen av Selskapets capex-plan på 1,5 milliarder euro før 2030 (inkludert investeringer og arbeidskapital for pågående og nye prosjekter).
    • Satse på kortsiktig vekst i den raskt voksende hydrogenindustrien og å opprettholde ledende posisjoner, inkludert videre R&D og teknisk utvikling og potensiell verdi.
    • Sikre en sterk balanse for å oppfylle motpartskrav for store prosjekter og ytterligere forbedre gjeldsfinansieringsalternativer.
    • Finansiere organisasjonsoppbygging på baksiden av nylige markedsoppføringer og oppskalering, og for generelle bedriftsformål.

    Administrerende direktør Jacob Krogsgaards selskap E. F. Holdings, som Krogsgaard eier 90 prosent av, har forpliktet seg til å tegne aksjer for én million euro. Nel har på sin side forpliktet seg til aksjer for 250.000 euro.