Facebook-milliardær og Nordnets kunder kaster seg på Reddit-trend

Reddit-aksjer går bananas på børsen. Nå kaster Nordnets kunder og en milliardær seg på Reddit-trenden for en rask profitt.

KASTER SEG PÅ KARUSELLEN: Milliardær og tidligere Facebook-toppsjef, Chamath Palihapitiya, kaster seg på GameStop-aksjen, som er opp over 1.500 prosent siden nyttår. Foto: NTB
Finans

De siste dagene har det vært rakettoppgang i videospillforhandleren GameStop, som har gått 15-gangeren etter at aksjen plukket opp momentum på nettsamfunnet WallStreetBets på nettsiden Reddit.

Aksjen, som var kraftig shortet, opplevde et enormt kjøpepress. Noe som videre førte til en såkalt shortskvis, og dermed ble aksjekursen presset ytterligere opp.

Shortskvis

  • En shortskvis forekommer når en aksje eller et annet verdipapir får kraftig kursoppgang. Det fører til at investorer med short-posisjoner er nødt til å kjøpe verdipapiret for å forhindre ytterligere tap. Dette medfører videre at flere kjøper verdipapiret og kursen fortsetter opp, i en sirkel. 

Oppmerksomheten rundt GameStop førte til en rekordoppgang i aksjen på tirsdag, hvor aksjen endte opp med å bli den mest omsatte i verden. Over de etablerte teknologiaksjene og Tesla.

Gitt onsdagens åpningskurs ville GameStop vært det fjerde største selskapet på Oslo Børs, i form av markedsverdi. Selskapet har – selvfølgelig – ikke inntjening.

Kastet seg på karusellen

Risikokapitalist, teknologiinvestor og tidligere Facebook-toppsjef Chamath Palihapitiya tvitret tirsdags kveld at han også har kastet seg på Reddit-karusellen.

Teknologiinvestoren spurte sine nesten én million følgere om hvilken aksje han skulle kjøpe. Og hvis noen overtalte han, skulle han «kaste noen hundretusen dollar i det».

Ikke lenge etter hadde Palihapitiya kjøpt 50 kjøpsopsjoner i GameStop-aksjen til en innløsningskurs på 115 dollar pr. aksje.

Basert på tirsdagens kurser handlet én kjøpsopsjon på rundt 2.500 dollar, noe som betyr at Palihapitiya kjøpte kjøpsopsjoner for rundt 125.000 dollar, eller rett over én million kroner.

Det tok ikke lang tid før Elon Musk ble involvert og tvitret «Gamestonk!!», med en lenke til Reddit-samfunnet WallStreetBets. Tweeten resulterte i at aksjen gikk opp ytterligere 50 prosent i tirsdagens etterhandelen.

Norske hobbyinvestorer med

Norges største nettmegler, Nordnet, har også merket økt interesse rundt Reddit-aksjer som GameStop. I løpet av de siste fire dagene har nettmeglerens norske kunder handlet for hele 205 millioner kroner i GameStop-aksjen.

– Selv om volumene ikke er like voldsomme som i USA, ser man at også våre kunder har kastet seg på denne Reddit-karusellen, sier investeringsøkonom i Nordnet, Mads Johannesen.

205 MILLIONER: Nordnet-kundene har storhandlet i GameStop-aksjen de siste dagene, ifølge investeringsøkonom Mads Johannesen. Foto: Nordnet

Johannesen legger til at det var tilnærmet null handel i GameStop-aksjen hos dem tidligere i januar.

Jakter neste aksje

Nå er flere brukere på Reddit-samfunnet WallStreetBets på jakt etter den neste aksjen – som de tror kan få tilsvarende kursoppgang som GameStop.

Flere peker på den amerikanske kinokjeden AMC Entertainment Holdings, som har slitt under coronakrisen. Men som nylig har hentet inn 917 millioner dollar i ny finansiering.

Noen brukere kommenterer at de har kjøpt flere tusen aksjer i selskapet, og hevder at aksjekursen skal gå til 100 dollar pr. aksje. Det til tross for at AMC nylig holdt på å gå konkurs.

Også i AMC-aksjen har Nordnets kunder kastet seg på.

– Over de siste fire dagene ble det handlet for 28 millioner kroner i AMC hos oss, og før det var det tilnærmet inteteksisterende, sier Johannesen.

Onsdag åpnet AMC Entertainment Holdings opp over 300 prosent, til 20 dollar pr. aksje.