– Tåler du ikke en korreksjon, har du ikke noe i aksjemarkedet å gjøre

– Flere av aksjene som nå straffes på børsen er opp 40-100 prosent de siste tre månedene, sier aksjesjef Gaute Eie.

UREDD: Aksjesjef Gaute Eie minner om at flere av aksjene som nå faller på børsen kan se tilbake på solide kursoppganger de siste månedene. Foto: Iván Kverme
Finans

2021 startet med en viss optimisme i aksjemarkedet og det tok kun en uke før hovedindeksen stengte over 1.000 poeng. De siste dagene har det vært kursfall og en viss nervøsitet som har preget aksjemarkedet og Oslo Børs har falt syv dager på rad.

Torsdag står hovedindeksen i 952,07 poeng, ned 1,1 prosent. Dagens laveste notering har vært på 943,32 poeng.

– Hvor mye Oslo Børs kan falle er vanskelig å si, men du må tåle en liten korreksjon. Gjør du ikke det har du ikke noe i aksjemarkedet å gjøre, sier Gaute Eie, aksjesjef i ABG Sundal Collier, til Finansavisen.

Eie minner om at flere av aksjene som har falt rundt 15 prosent den siste uken er likevel opp 40-100 prosent de siste tre månedene, og trekker i den anledning frem Aker Offshore Wind  , Aker Carbon Capture  , Kahoot, Scatec og Nel  .

– Det har vært en sell off på noen av aksjene som er opp 50 prosent på noen måneder. Det gjør meg ikke bekymret. Av de store aksjene så er det kun Equinor  som har falt litt, sier Eie.

Aksjesjefen frykter ikke et større børsfall.

– Når dominobrikkene faller kan det også bli selvforsterkende og mange med gearing vil selge. Om korreksjonen setter seg kan det skli litt, men flere av de store aksjene holder seg bra, sier Eie.

ABG Sundal Colliers aksjesjef er relativt optimistisk til første halvdel av 2021.