Tysk aksjeblogger anbefaler norske aksjer

Den tyske aksjebloggeren Michel Doepke kaster seg igjen over en tidligere norsk favorittaksje etter kursfall. Tre av hans ni favoritter er norske.

SATSER PÅ NORGE: Michel Doepke er redaktør for nyhetsbrevet Ver10Facher. Av hans ni favorittaksjer er hele tre norske aksjer. Foto: Der Aktionär
Finans

«Cleantech-perle fra Norge med toppinvestorer som BASF. Interessant igjen for 5 euro», skrev Der Aktionär-redaktør Michel Doepke sendte ut en ny utgave av sitt «Ver10Facher» nyhetsbrev torsdag ettermiddag.

Kursgrafen på Quantafuel viser at aksjen skjøt i været fra 65 kroner til 71 kroner på Oslo Børs etter at Doepke på nytt hadde anbefalt Quantafuel-aksjen.

Abonnentene hadde mottatt nyhetsbrevet klokken 15.00. Da skjøt aksjekursen i været.

Det er ikke første gangen. Doepke har anbefalt Quantafuel siden juli 2020 da aksjen sto i drøyt 20 kroner. Nå har han aksjen med blant ni aksjer i sin «Ver10facher-Kandidaten».

Bøhn-intervju

Doepke har ikke skrevet noen analyse eller annen vurdering av begrunnelsen for å trekke frem Quantafuel blant sine favorittaksjer. I stedet har han for første gang intervjuet Quantafuel-sjef Kjetil Bøhn.

Doepke stilte Bøhn spørsmålet: «Hva er Quantafuels visjon og oppdrag?», hvorpå Bøhn legger vekt på at Quantafuel forbedrer produkter, fjerner klor og svovel, og skaper en sirkulær økonomi basert på blandet plastavfall som i dag har liten eller ingen verdi.

Han fremhever at Quantafuels konsept handler om lavere investeringer og driftskostnader enn konkurrenter.

– Ikke realistisk mål

Doepke lurer på om Bøhn mener en europeisk plastavgift kan bidra til å akselerere Quantafuel. Bøhn mener målet om 50 prosent resirkulering av emballasjeavfall innen 2025 ikke er realistisk ettersom vi i dag er under 10 prosent. Men en skatt på ny plast på 800 euro pr. tonn mener han kan gi Quantafuel en gevinst.

Bøhn vil ikke gi noen oppdatering om fremdriften på anlegget i Skive utover å gjenta at det tar mange måneder før selskapet er i full produksjon. Han fremhever at BASF alene krever 20 millioner tonn Nafta, mens makskapasiteten på Skive er 16.000 tonn. Derfor understreker han at de vil ha anlegg over hele Europa med kapasitet på 800.000 tonn.

Bøhn forteller videre Doepke at samarbeidet med BASF og Vitol går bra før Doepke høflig avslutter: «Takk for intervjuet».

Kalera-oppgang

Doepke anbefalte også Atlantic Sapphire og Kalera blant sine ni «Ver10facher-Kandidaten».

Bak kjøpsanbefalingen på Kalera skriver Doepke: Pioner i det fremtidige vertikale landbruksmarkedet. Kjøp opptil 4 euro.

Også Kalera-kursen skjøt i været da Doepke sendte ut sitt nyhetsbrev klokken 15.00 – fra 34 til 35,80 kroner, tilsvarende en kursoppgang på 5,3 prosent.

For Atlantic Sapphire skriver han: Laksespesialist som driver landbasert oppdrett. Vil revolusjonere. Kjøp med en grense på opptil 9 euro.

Atlantic Sapphire-aksjen reagerte ikke på samme måte, men falt litt tilbake inn mot børsslutt.