<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Elon Musk oppdaterte Twitter-bioen – sendte bitcoin opp 17 prosent

Elon Musks Twitter-konto har en unik innflytelse som kan sende alle mulige selskaper, kryptovaluta og «meme-coins» rett til værs med lite mer enn et hint.

    Publisert 29. jan. 2021 kl. 11.45
    Oppdatert 29. jan. 2021 klokken 11.49
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 274 ord
    TWITTER-MAKT: Verdens rikeste mann Elon Musk har en enorm innflytelse på aksjespekulanter, kryptoinvestorer og småsparere. Foto: Hannibal Hanschke/Reuters/NTB

    Verdens rikeste mann, Elon Musk, har kanskje en av de mektigste Twitter-kontoene i verden, i hvert fall når det kommer til å flytte verdier.

    Fredag formiddag oppdaterte Musk sin Twitter-biografi, altså den lille beskrivelsen som dukker opp under kontonavnet, til «#Bitcoin». Resultatet ble en umiddelbar oppgang i kursen på den digitale kryptovalutaen på opp mot 17 prosent, noe som la til om lag 100 milliarder dollar i «myntens» totale markedsverdi på under en time.

    Dogecoin

    En kan også peke på at bitcoin-oppgangen kan skyldes at den mindre seriøse kryptovalutaen «Dogecoin» har steget mer enn 800 prosent etter at Reddit-forumet som står bak Gamestop-oppgangen skal ha spekulert i å gjøre Doge til den «nye Gamestop-aksjen». 

    Også her står imidlertid Musk i kulissene, der verdens rikeste mann publiserte en twitter-melding med et bilde av magasinet «Dogue». Musk har også tidligere sendt Doge-kursen opp via Twitter-meldinger og memes.

    Det er heller ikke første gang Elon Musks diffuse Twitter-oppdateringer har ført til enorme verdiforflytinger.

    Som for eksempel da det relativt ukjente lille amerikanske medisinutstyrsselskapet Signal Advance økte 1500 prosent på børsen etter at Musk tweetet «Bruk Signal», og refererte til en mobilapp med samme navn som lar brukere sende krypterte meldinger.

    Gamestonks

    Et annet eksempel kan vi ta fra tidligere denne uken da Musk tweetet «Gamestonks!!», en referanse til Gamestop-aksjen som har steget enormt de siste dagene, og lenket til Reddit-forumet som står bak oppgangen. Tweeten helte bensin på det allerede voksende bålet, og førte til nok en kraftig kursoppgang for aksjen i etterhandelen på Wall Street som holdt seg oppe til markedet åpnet dagen etter.