<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

En kjøpsanbefaling – en salgsanbefaling

DNB Markets venter kursoppgang i Telenor mens tallknuserne frykter kursfall i Scatec.

Publisert 1. feb. 2021
Oppdatert 1. feb. 2021
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 158 ord
Meglerbordet, DNB Markets Foto: Iván Kverme

   

Denne uken fortsetter kvartalspresentasjonene og det vil slippes rundt 25 kvartalsrapporter de neste dagene. Tirsdag er det oppdateringer fra både Scatec og Telenor.

Scatec har annonsert fullføring kjøpet av SN Power og DNB Markets venter nå at investorene igjen vil rette mer oppmerksomheten mot den underliggende driften.

«Basert på denne ser verdsettelsen etter vårt syn utfordrende ut og vi har en salgsanbefaling med et kursmål på 195 kroner», skriver DNB Markets i en oppdatering. Fredag sluttet aksjen på 326 kroner.

Telenor fikk i forrige uke lite drahjelp av rapporteringen fra de deleide selskapene i Asia. I tillegg vil usikkerhet etter helgens politiske utvikling i Myanmar kunne tynge aksjen mandag.

«Vi mener støtten fra en attraktiv direkteavkastning, godt rom opp til vårt estimat for summen av delene og historisk sett lave multipler rettferdiggjør en kjøpsanbefaling. Vi har et kursmål på 190 kroner», skriver DNB Markets. Fredag sluttet aksjen på 142,05 kroner.