<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Analysesjef: – Driverne for aksjemarkedet er uforandret

Analysesjef Petter Slyngstadli lar seg ikke skremme av den siste ukens nedtur på Oslo Børs.

    Publisert 1. feb. 2021 kl. 11.03
    Oppdatert 1. feb. 2021 klokken 12.30
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 150 ord
    Analysesjef Petter Slyngstadli. Foto: Griff Kapital

    Analysesjef Petter Slyngstadli i Norne Securities mener de siste dagenes utvikling i aksjemarkedet kan tyde på at vi er inne i en korreksjonsfase, noe han beskriver som sunt.

    Samtidig minner han om at er driverne for aksjemarkedet er uforandret: Svært lave renter, svært stimulerende pengepolitikk, svært stimulerende finanspolitikk, sterk sparerate i mange land som fører til sterk etterspørsel etter aksjer og renteinstrumenter og en aktivistisk stemning blant investorene.

    «Markedene er dyre, men det er noen steder som fortsatt ser attraktive ut», skriver Slyngstadli i en rapport, og trekker i den anledning frem norsk small cap på bred basis, noe syklisk og til slutt egenkapitalbevis.

    Analysesjefen understreker at mutasjonen fra Storbritannia utgjør et betydelig trusselbilde i mange land, samtidig som vi fortsatt ser en økning i smittebildet. Den gode nyheten er at vaksineutrullingen etter hvert går på skinner.