Analysesjef går ut med seks anbefalinger

– Mange deler av markedet virker bobleaktig, advarer analysesjef Petter Slyngstadli.

Analysesjef Petter Slyngstadli i Norne Securities. Foto: Oskar Andersen
Finans

 -  -  -  

Analysesjef Petter Slyngstadli i Norne Securities mener markedet er dyrt, men minner samtidig om at driverne er intakte. I månedsporteføljen for februar trekker han frem seks investeringer han har tro på fremover, fire aksjer og to egenkapitalbevis.

Bobleaktig

– Mange deler av markedet virker bobleaktig, og det er stor forskjell på enkeltaksjer. Egenkapitalbevisene i porteføljen vår er eksempler på interessante investeringer, sier Slyngstadli til Finansavisen.

Analysesjefen legger vekt på finne rimelig prisede kvalitetsselskaper han beskriver som langsiktige investeringer. Porteføljen vil i et marked som i dag fremstå som defensiv.

Frykt og grådighet

– Vi går inn i februar i en slags korreksjonsmodus, med VIX-indeksen oppe på 30-tallet. Markedet er i frykt-modus, samtidig ser vi at nye fornybar-IPOer gjerne dobler seg ved børsdebuten. Frykt og grådighet om hverandre, slår Slyngstadli fast.

Favorittene til Norne Securities:

Akva Group: Meglerhuset mener selskapet er posisjonert for vekst i landbasert lakseoppdrett.

Kitron (kjøp, kursmål 24): Kitron har guidet på at 2020 var et ekstraordinært bra år og at 2021 blir et noe mer normalt år. Analytikerne venter et lite fall i EPS fra ca. 1,26 til 1,17. Ifølge Norne Securities er aksjen likevel rimelig med en P/E på ca. 14 og en direkteavkastning på ca. 4,2 prosent.

Photocure (kjøp, kursmål 150). Slyngstadli mener selskapet er rigget for vekst fremover.

Strongpoint (kjøp, kursmål 28). Strongpoints løsninger er skreddersydd den økende e-handelen, og gjør sømløs oppdatering av priser, lagring, bestilling, pakking og sending lettere, ifølge Norne Securities.

Egenkapitalbevis: Sparebank Sør og Helgeland Sparebank. Nye regler for utbytte gjør at det er høyst variabelt hvilken utbyttekapasitet de forskjellige bankene har. Norne Securities mener disse to bankene har god utbyttekapasitet samtidig som de er relativt gunstig priset og har hatt lave negative inntjeningsrevisjoner gjennom fjoråret.