GameStop-hedgefond tapte 2 mrd. hver dag i januar

Melvin Capital kjemper en innbitt kamp mot Reddit-opprørerne i GameStop-aksjen. I januar gikk fondet på astronomiske tap.

ENORME TAP: Gabriel Plotkin, grunnlegger av Melvin Capital Management, har gått på enorme tap i januar. Foto: Bloomberg
Finans

Melvin Capital Management har tapt enorme summer i januar. 

Hedgefondet har sett hele 53 prosent av kapitalen smuldre bort bare i forrige måned, ifølge kilder Wall Street Journal har snakket med.

Brorparten av tapene kommer som følge av den mye omtalte finansielle krigen mellom de mektige hedgefondene på den ene siden, og småaksjonærer som har gått sammen på sub-Redditen WallStreetBets.

Ved starten av året hadde Melvin Capital 12,5 milliarder dollar, eller 107,5 milliarder kroner, å rutte med. Nå er tallet nede i 8 milliarder, men det er etter en innsprøytning på 2,75 milliarder dollar fra Citadel med partnere og Steve Cohens Point72 Asset Management. 

Totalt er dermed tapene på 7,25 milliarder dollar, tilsvarende 62 milliarder kroner. Det vil si at over 2 milliarder kroner har rent bort fra hedgefondet hver eneste dag – i hele januar. 

Tatt grep

Melvin har etter tapene tatt dramatiske steg for å senke risikoen i porteføljen. 

«Likviditeten i porteføljen er sterk. Giringen er på laveste nivå siden Melvin ble grunnlagt i 2014», sier kilder kjent med selskapet.

Melvin har de siste årene vært blant de mektigste hedgefondene på Wall Street, men GameStop-sagaen har satt en markant stopper for regjeringsperioden. Det er imidlertid ikke bare shortposisjonen i GameStop som har stått for tapene, men flere veddemål som har slått feil ut. 

Etter at Melvin nå har tapt 53 prosent kommer en Reddit-bruker med en kynisk kommentar:

– Bare 47 prosent igjen, skriver han på Reddit.