Sissener jr. forbereder fondet for utlendinger

– I forrige uke ble jeg invitert av en tysk rådgiver til å holde foredrag om det nordiske høyrentemarkedet, sier forvalter Philippe Sissener. Og nå gjør fondet klart for utenlandske investorer.

MILEPÆL: Forvalter Philippe Sissener har passert 1 milliard i forvaltningskapital, men forbereder nå innskudd fra utlendinger. Foto: Iván Kverme
Finans

– Vi har opprettet andelsklasser i euro og er snart klare for å ta i mot investorer også utenfor Norges grenser, sier forvalter Philippe Sissener til Finansavisen.

Finansavisen har i en rekke artikler skrevet om tyskere som driver aksjekursene på Oslo Børs. Men det er ikke derfor Sissener nå åpner for å slippe inn utlendinger.

– I forrige uke ble jeg invitert av en tysk rådgiver til å holde foredrag om det nordiske høyrentemarkedet. Dette har kommet av et initiativ derfra, fordi europeere nå ser hvor attraktivt priset det nordiske høyrentemarkedet er.

Foredraget Sissener holdt var digitalt, og var anslagsvis foran flere hundre investorer. Men det er en stor forskjell på disse investorene og de som kjører kursene på børsen, ifølge Sissener.

– Investorene var profesjonelle. Pensjonsfond, forsikringsselskaper og den slags, sier han.

Tåler 3-4 milliarder

Philippe Sissener er sønn av den noe mer profilerte forvalteren Jan Petter Sissener, som i 2009 etablerte forvaltningsselskapet Sissener AS.  

FINANS I BLODET: Forvalter Jan Petter Sissener. Foto: Iván Kverme

Høsten 2018 sluttet Sissener jr. som forvalter hos Arctic Asset Management for å starte sitt eget fond under Sissener-paraplyen, og det nye fondet så dagens lys i mars 2019.

– Siden da har vi levert en nettoavkastning på 17 prosent til våre investorer, sier han.

At det relativt ferske fondet allerede har passert 1 milliard kroner i forvaltningskapital tror forvalteren skyldes god avkastning i 2019, og at det kom seg «godt igjennom» en fullstendig kollaps som finansmarkedet opplevde i 2020. 

Avkastningen i 2019 (siden oppstart 11. mars) endte på 6,3 prosent mens fondet leverte 8 prosent avkastning i fjor.

– Den første milliarden er en viktig milepæl og det veldig gøy at vi har kommet hit med god margin før vi har sett to fulle leveår for fondet, sier Sissener jr.

– Når stenger dere fondet?

– Slik markedet er nå kan vi ikke bli stort større enn 3-4 milliarder med den strategien vi kjører. I mellomtiden kan det skje ting med markedet som gjør at vi kan tillate oss å bli enda større, så ingenting er skrevet i stein. Det blir stadig flere selskaper i ulike sektorer å velge mellom og likviditeten i hvert lån øker også, sier han.

Unngår reiseliv

Coronakrisen ble for fondet et blaff.

– Det var ingen steder å gjemme seg da pandemien utløste en total panikk i mars i fjor, sier han, og fortsetter:

– Men ingen av våre investeringer ser ut til å være direkte negativt påvirket av pandemien.

– Er det sektorer dere styrer unna?

– Vi holder oss fortsatt unna reiselivssektoren ettersom ingen vet helt når vi er tilbake til en normal verden igjen.

Fondet har nærmere 500 innskytere, med mantraet «ingen er for store og ingen er for små». – Begge våre fond er tilgjengelig for alt og alle.

Mellom 50 og 100 mill.

Sissener «kan selvfølgelig ikke kommentere enkeltkunder», men kan røpe at de ansatte og styret samlet utgjør et sted mellom fem og ti prosent av forvaltningskapitalen.

– Dette er slik vi har forvaltet siden 2009 – våre egne sparepenger investeres på helt lik linje med våre investorer og burde skape en trygghet hos alle.

– Hvem er den vanlige kunden?

– Vi har alt fra spareavtaler på 1 000 kroner pr. måned til større institusjoner som stiftelser, seriøse rådgivere, kraftselskaper og pensjonskasser. En diversifisert kundebase gjør fondet mindre sårbart for store bevegelser på kundesiden. De aller fleste har investert for å være med på en reise over tid og det gjør at vi kan tenke langsiktig.