Småsparere maner til kamp i Røkke-aksje

Gamestop-aksjonen sprer seg til Norge. Nå oppfordrer en gruppe norske småsparere andre småsparere om å tømme bankkontoen for å hamstre REC Silicon-aksjen. Målet er å straffe «de store».

TJENER PÅ KURSOPPGANGEN: Som største aksjonær i REC Silicon, og med inngangskurs på 1,32 kroner pr. aksje, tjener Kjell Inge Røkke massivt på en kursoppgang. Foto: Iván Kverme
Finans

«Kjøp 1 000 aksjer i morgen alle som har tilgang på det. Spre budskapet. Kommer det en rekyl over 20 vil Voleon kjøpe tilbake 2 millioner aksjer. La oss vise styrke nå».

Slik starter oppfordringen på Finansavisens forum om REC Silicon   , som nå også har spredd seg som ild i tørt gress til en rekke andre forum.

Hvem som har startet innlegget er uvisst, men personen bak pseudonymet «Uchihabrah» er tydelig inspirert av Wallstreetbets, som fikk Gamestop-aksjen til å eksplodere, samtidig som flere hedgefond med shortposisjoner så seg nødt til å realiserte store tap. Brukeren «Barbro» blir igjen kredidert av «Uchihabrah», uten at vedkommende er kjent.

Den amerikanske forvalteren Voleon Captial shortet nærmere 2 millioner Rec Silicon-aksjer for noen dager siden. Og for «Uchihabrah» var det utslagsgivende:

GIKK TIL KAMP: Og sendte GameStop-aksjen til himmels. Nå er den kraftig ned siden toppen. Foto: Skjermdump: YouTube

«Er ikke alle dere litt lei av den tydelige manipulasjonen som foregår av hedgefonds og de store på tvers av alle børser?»

«Ikke la DNB og Aker ta emisjon»

I motsetning til Gamestop-aksjen har kursutviklingen i Rec Silicon allerede eksplodert, med en oppgang på over 600 prosent siden 1. januar 2020. Hittil i år er RECSI-aksjen opp over 20 prosent, mens OBX-indeksen kun kan skilte med snaue 3 prosents avkastning.

Så hva er det «Uchihabrah» egentlig går i skyttergropen for?

I tillegg til at hen vil shorterne til livs rettes det også sterk skyts mot storaksjonær Kjell Inge Røkke og DNB Asset Management.

«Jeg er veldig sikker på er at det vil bli utført en stor emisjon i løpet av denne måneden - og deretter vil aksjekurs ha en naturlig stigning fremover til vi nærmer oss neste emisjon også vil denne prosessen gjentas,» står det i innlegget.

Og det er emisjonen, og frykten for å bli vannet ut, som får «Uchihabrah» til å se svart:

«Ikke la DNB og Aker ta emisjon på disse kursene.»

«Ikke la dem utvanne oss og få aksjer som er verdt gull til prisen av møkk!»

«Ren lureri»

For halvannen uke siden annonserte fondet DNB Teknologi at det solgte deler av REC Silicon-aksjene. Forvalter Anders Tandberg-Johansen uttalte da følgende til Finansavisen:

«Det er naturlig for oss å selge når aksjekurser stiger så mye».

TOK GEVINST: Men aksjekursen stiger videre. Forvalter Anders Tandberg-Johansen i aksjefondet DNB Teknologi er fremdeles selskapets nest største aksjonær. Foto: Ivan Kverme

Forvalteren siktet til den elleville kursutviklingen, og mente at mye av potensialet i aksjen var tatt ut.

Argumentet har likevel ikke overbevist «Uchihabrah»:

«Ren lureri, men er så mange som kjøpte det.»

Hen henvender seg deretter til alle som kjøpte aksjer til rundt 20 kroner, og gjentar:

«Ikke la frykt skremme deg til å gi slipp på gull til møkkpris!»

Finansavisen har forsøkt å få en kommentar fra Tandberg-Johansen og Aker-systemet.

Mange er med

For å straffe Valeon, som for øyeblikket sitter på en shortposisjon tilsvarende 0,52 prosent av aksjekapitalen, oppfordrer «Uchihabrah» alle som kan om å kaste seg over Rec Silicon-aksjen fra onsdag morgen av.

«På tide å gi manipulatorer og shorts en skremsel som vil sørge for at de får seg en lærepenge. På tide å vise alle at nok er nok.

Ikke la de store betale møkkpris mer. Det er på tide at de betaler for sin del av kaken.»

I etterkant av innlegget kommer det en rekke sider med kommentarer, hvor mange ser ut til å fått opp kamplysten.

«Jeg støtter aksjonen i morgen med det jeg kan skrape sammen,» skriver en annen.

Og det er flere:

«Jeg har lastet jevnt og trutt siden august i fjor, men har ennå «bare» 60 prosent av min portefølje i RECSI. Planen er 100 prosent innen 14 dager. »

Aksjen stiger

Etter drøye tre timers handel var omsetningen i aksjen høy, men ikke urovekkende. Rundt klokken 12 var det omsatt rundt seks millioner aksjer, hvor aksjekursen hadde steget over 6 prosent. Så eksploderte det!

«Nå tar raketten av her, så dere som vil inn nå må skynde dere!!!!», skrev en bruker rett etter klokken 11.

Aksjekursen steg kraftig etter lunsj, på høyt volum, før kursen falt tilbake.

Om «aksjonistene» lyktes med å få Valeon til å dekke shortposisjonen eller ei vites ikke, da Valeon ikke har besvart Finansavisens spørsmål om saken. 

Valeon har med kursoppgangen blitt påført et urealisert tap på 2,1 millioner kroner onsdag.

Hva småsparerne egentlig ønsker å få ut av stuntet, ved siden av en høyere aksjekurs, er uvisst. Hvorfor det rettes kritikk mot DNB og Aker er det heller ikke noen på forumet som greier særlig ut for.