Røkke nær 1,4 milliarder i Rec-gevinst

Kjell Inge Røkke og Aker-sfæren kan telle papirpenger etter onsdagens «GameStop-aksjon». Siden Røkkes inntreden i Rec Silicon er nærmere 1,4 milliarder ren gevinst.

VIL BLI MÅLT: Aker-eier og investor Kjell Inge Røkke. Her sammen med konsernsjef Øyvind Eriksen (t.v.) i Aker og Pareto-sjef Christian Jomaas under Paretokonferansen i fjor. Foto: Ivan Kverme
Finans

Under fjorårets Paretokonferanse i oktober fortalte en engasjert Kjell Inge Røkke at «om fem til ti år vil verdier som ikke kommer fra olje og gass være mellom 50 prosent til to tredjedeler av verdiene i konsernet».

– Mål meg på det om fem år. Vi har en unik mulighet til å skape verdier, sa en smilende Røkke da.

Og smilet sitter nok like godt i dag. For etter at småsparere tilsynelatende satte i gang hamstring av Rec Silicon-aksjer, for å “straffe storkapitalen”, føk aksjen rett til værs.

Samtidig har naturlig nok Røkke og Aker Horizon Holdings RECSI-aksjer fått en pen verdiøkning, selv om den elleville kursoppgangen ble kortvarig.

Inn med 385, resten gevinst

Før jul i 2019 la Røkke 85 millioner på bordet for 23 prosent av Rec Silicon, etter at Jens Ulltveit-Moe tilsynelatende ble tvunget til å selge. 

For den nette sum av 1,32 kroner pr. aksje fikk Røkke kontroll, og denne aksjeposten har allerede en verdi på 1,22 milliarder kroner. 1,14 milliarder av dette er ren gevinst!

I tillegg la Røkke 300 millioner på bordet under selskapets millardemisjon, til 10,80 pr. aksje, som attpåtil økte Røkkes eierandel til 24,7 prosent.

De 300 millionene har i dag en verdi på 530 millioner kroner, hvor 230 millioner er gevinst.

Totalt sett har Røkke investert 385 millioner kroner i Rec Silicon. Dagens verdi av disse aksjene er på drøye 1,75 milliarder kroner, hvor 1,37 milliarder kroner er ren gevinst. På papiret.