Pyramideformasjon i Rec Silicon-aksjen

Onsdagens kraftige kursbyks rundt lunsjtider ble kortvarig, til tross for at aksjekursen la på seg 3,3 prosent i løpet av dagen. På det meste var aksjen opp 15,6 prosent.

TJENER PÅ OPPGANG: Siden investor Kjell Inge Røkke er Rec Silicons største aksjonær vil en «Gamestop»-aksjon i aksjen kun gjøre han rikere.  Foto: Terje Pedersen
Finans

Ikke før lunsjen var ferdig tygd tok det helt av i Rec Silicon-aksjen.

«Ser ut som første topp ble 21.4, litt under det jeg hadde satt i grafen, men kommer alltid en høyere topp etterpå,» skrev en bruker på Finansavisens forum etter den kraftige kursoppgangen.

Men det kom aldri en høyere topp onsdag.

I stedet seg aksjekursen nedover, med en intradagsgraf med et bilde en pyramideformasjon.

Eksploderte

Den planlagte «hamstringen» av RECSI-aksjer skulle ifølge forumbrukerne iverksettes ved børsåpning onsdag, hvor målet var å presse aksjekursen så høyt som overhodet mulig, slik at det amerikanske fondet Valeon så seg nødt til å dekke inn shortposisjonen sin.

Selv om volumet var brukbart frem til lunsj var den helt regulær. Det samme var kursutviklingen, som humpet opp og ned mellom 0 og 1 prosentpoengs oppgang. 

Men kun minutter etter Finansavisens artikkel om fenomentet rundt halv ett(se hovedsak) så eksploderte det. Den neste halvtimen ble det omsatt nærmere 14 millioner aksjer, og aksjekursen var på det meste opp 15,6 prosent.

Falt fra topp, stengte i pluss

At ting vokser inn i himmelen er svært sjelden, noe RECSI-aksjonærene, eller «opprørerne», fikk erfare.

For de som kjøpte aksjer på vei opp sitter med et urealisert tap på slutten av dagen.

I motsatt Boklöv-stil ble aksjekursen heller formet som en pyramide, og kursoppgangen smuldret bort. Men til tross for det stengte aksjen på 19,11 kroner, en oppgang på 3,3 prosent.

RECSI var også børsens aller mest omsatte aksje onsdag, med et volum på nærmere 520 millioner kroner.