Her er Peter Hermanruds favorittaksjer for februar

Sjefstrateg Peter Hermanrud stokker om på anbefalingene. I februar satser han på 10 aksjer.

FEBRUAR: Sjefstrateg Peter Hermanrud gjør endringer i sin anbefalte portefølje. Foto: Iván Kverme
Finans

Sjefstrateg Peter Hermanrud i SpareBank 1 Markets har sendt ut en oversikt over sine favorittaksjer for februar. Denne gang opererer han med 10 aksjer i porteføljen.

Mange bra case

– Det var mange bra case denne gang og derfor går jeg ut med 10 anbefalinger. Skal jeg trekke frem én spennende aksje så vil jeg nevne Solon. Nå ser vi en ketchup-effekt i boligmarkedet samtidig som Solonsalget har vært helt fenomenalt, sier Hermanrud til Finansavisen.  

I perioden 6. januar til 2. februar falt porteføljen 2,0 prosent samtidig som hovedindeksen på Oslo Børs gikk opp 2,1 prosent.

– Innimellom har du en dårlig måned, men jeg satser på at det blir et bra år, sier Hermanrud.

Yara viste vei

Den aksjen i porteføljen som hadde best uttelling i januar var Yara med en kursoppgang på 8,1 prosent etterfulgt av SpareBank 1 Østlandet og Vow som la på seg henholdsvis 4,8 prosent og 3,3 prosent.  -  

– Yara har vært en favoritt i mange år. Jeg liker den aksjen, sier Hermanrud.

Flere aksjer falt markant

Verst gikk det med AqualisBraemar LOC som falt hele 16,2 prosent. I slutten av januar solgte Braemar Shipping Services halvparten av aksjene sine i AqualisBraemar – 9,6 millioner – tilsvarende 10,4 prosent av utestående aksjer. Sjefstrategen lar seg ikke skremme av nedsalget og beholder aksjen i februarporteføljen.   

Lundin Gold og Kid bidro også til å ødelegge for Hermanrud i januar etter at aksjene falt henholdsvis 8,0 prosent og 7,9 prosent. Kid-aksjen falt over fire prosent samme dag som selskapet presenterte sine kvartalstall 11. januar. Ved utgangen av januar ble det kjent at Kid måtte stenge 38 av sine butikker på grunn av coronaproblemer, noe som førte til at det ble sendt ut permitteringsvarsel til om lag 300 ansatte.  

Det er også verdt å merke seg at Hermanruds shortportefølje falt 0,2 prosent i januar. Her traff han best med Scatec og Fjordkraft Holding som falt henholdsvis 12,1 prosent og 9,3 prosent. I shortporteføljen var også XXL som klatret hele 14,1 prosent.   

Peter Hermanruds februarfavoritter

Pareto Bank
Norwegian Finans Holding    
Solon Eiendom
Sats
Vow
Yara
Genel Energy
Telenor
Xplora Technologies
AqualisBraemar LOC

Peter Hermanruds short-kandidater

DNB
Storebrand    
Fjordkraft
XXL
Scatec
SAS
Mowi
Medistim