– Disse to landene har taklet pandemien best og vil høste godene

Joseph Incalcaterra, sjeføkonom i HSBC, mener Singapore og Vietnam vil komme best ut av pandemien.

SINGAPORE: Joseph Incalcaterra mener Singapore og Vietnam har taklet pandemien best.  Foto: AP
Finans

– Singapore og Vietnam har kontrollert viruset i 2020 og vil sannsynligvis holde det under kontroll neste år også, sier Joseph Incalcaterra, sjeføkonom i HSBC, til CNBC.

Førstnevnte har tatt kontroll over virusutbruddene og «nå som de fleste land i verden strammer restriksjonene, går Singapore den andre veien».

Joseph Incalcaterra, HSBC Foto: HSBC

Singapore gikk i forrige uke inn i tredje fase av gjenåpningen og tillater at åtte personer samles, opp fra fem. Turistattraksjoner kan åpne for 65 prosent av kapasiteten fra 50 prosent når de får godkjennelse fra myndighetene.

Landet har også en effektiv vaksinestrategi og Incalcaterra mener utsiktene er ekstremt lyse for 2021.

Statsminister Lee Hsien Loong sier det vil være nok vaksiner til alle i Singapore innen tredje kvartal 2021. Singapore var det første landet i Asia som fikk Pfizer-vaksinen, 21. desember. 

Incalcaterra lovpriser også hvordan Vietnam har taklet viruset, og omtaler landet som «en veldig god destinasjon for direkte investeringer». 

HSBC-analytikeren understreker imidlertid at Asia som et hele har blitt truffet hardt av pandemien. 

– Fram til viruset er under kontroll vil vi nok ikke se investeringsmaskinen Asia gjenvinne momentumet. Det er nok det største hinderet for de sørøstlige delene av kontinentet.