Endúr gir opp tapsprosjekt – avvikler ØPD

Endur melder datterselskapet ØPD konkurs etter flere år med svake økonomiske resultater.

KUTTER: Endúr har satset store beløper på datterselskapet ØDP, men mener videre drift nå ville være uansvarlig. Foto: Endúr
Finans

 

Styret i Endurs heleide datterselskap ØPD har begjært oppbud i selskapet, skriver Endur i en børsmelding fredag.

Hovedårsaken til nedleggelsen av virksomheten er ifølge selskapet svake økonomiske resultater over tid, som har blitt ytterliggere presset av lav ordregang som følge av coronakrisen.

– Dette er selvsagt tøft for ØPDs ansatte og andre interessenter som påvirkes av beslutningen, men som representant for alle Endurs ansatte, aksjonærer og långivere ville det vært uansvarlig å fortsette å tappe lønnsomme deler av Endur for kapital for å holde en ulønnsom virksomhet flytende, skriver konsernsjef Hans Olav Storkås.

Store beløp

I 2020 bidro Endur med over 50 millioner kroner til selskapet, som leverte et driftsresultat før ned- og avskrivninger (EBITDA) på minus 47 millioner kroner. 

– Vi har skutt inn store beløp i et forsøk på å gjøre ØPD lønnsom. Tiden er derfor moden for å ta denne beslutningen, skriver Storkås videre.

ØPD er lokalisert i Bamble og Bodø, og tilbyr komplette løsninger innenfor vann og avløp, akvakultur, industri og fornybar energi.

Konkursen vil medføre en reell goodwillnedskrivning på omtrent 160 millioner kroner, ifølge meldingen.