Her er Sisseners favorittaksjer for februar

– Vi er litt nervøse, og jeg ser ikke bort fra at vi får en korreksjon i løpet av de neste månedene, sier Jan Petter Sissener.

COVIDUTFORDRINGER: – Jeg er overrasket over at børsene bare går og går, sier Jan Petter Sissener. Foto: Iván Kverme
Finans

Jan Petter Sissener har hatt en tøff start på 2021. Selv om Oslo Børs startet året i pluss falt Sissener Canopus 1,0 prosent i årets første måned. Forvalterne hadde i perioden en gjennomsnittlig markedseksponering på 53,4 prosent.

Fallet i januar har derimot blitt innhentet i løpet av de første dagene i februar.

– Oppblomstringen av covid var ikke noe særlig, men vi ser ikke fremover med kun en måneds horisont. Gjeninnhentingen skyves frem i tid og situasjonen er uoversiktelig. Derfor er jeg overrasket over at børsene bare går og går, sier Sissener til Finansavisen.

En tregere start på vaksineringen og frykt for begrenset tilgang på vaksiner, spesielt i Europa, har vært et tema hos forvalterne.

Utelukker ikke en korreksjon

– Vi er litt nervøse, og jeg ser ikke bort fra at vi får en korreksjon i løpet av de neste månedene. Det er mange luftig prisede aksjer, men det finnes også rimelig prisede kvalitetsaksjer, sier Sissener til Finansavisen.

Fondets beste bidragsyter var Aker som steg 22 prosent. I januar ble den fornybare energisatsningen til Aker samlet i eget selskap, Aker Horizon, som ble børsnotert. Fondet deltok i den konvertible obligasjonen.

Nest beste bidragsyter var forsikringsselskapet Storebrand som steg tre prosent i perioden. Positive aksjeanalyser på Storebrand bidro til en god aksjekursutvikling i en måned preget av svak utvikling for bank- og finans.

Prudential skapte trøbbel i januar

Forsikringsselskapet Prudential var fondets svakeste posisjon med et kursfall på 13 prosent. Prudential annonserte planer om å skille ut og børsnotere selskapets eierpost i det amerikanske livselskapet Jackson, og redegjorde også for en emisjon i forbindelse med børsnoteringen. Sissener mener børsnoteringen vil være positiv for Prudential på mellomlang sikt da selskapet hovedsakelig vil få en eksponering mot det sterkt voksende markedet i Asia for spare- og forsikringsprodukter.

Forvalterteamet har et positivt syn for utviklingen i aksjemarkedet for 2021. Strategien er fortsatt å holde en balansert portefølje med vekt på solide kvalitetsselskaper som er vekst- og rentesensitive.

Sisseners største aksjeposter (long)

Storebrand

8,9 prosent av porteføljen  

Enel

6,7 prosent av porteføljen

Volkswagen

6,3 prosent av porteføljen

Europris

6,1 prosent av porteføljen

Ibedrola SA  

5,1 prosent av porteføljen