Kryptoselskap stiller klar til oppkjøp etter notering: – Vi ser at mange kryptotjenester er fragmenterte og står alene

Torbjørn Bull-Jenssen i det nylig børsnoterte Arcane Crypto ser en videre oppgang for bitcoin. Nå gjør selskapet klar til oppkjøp av mindre kryptoaktører.

BULL: Torbjørn Bull Jenssen i kryptoselskapet Arcane Crypto mener volatiliteten i bitcoin skyldes småinvestorer på toppen av de institusjonelle kreftene. Foto: Iván Kverme
Finans

Søndag morgen ligger kryptovalutaen bitcoin på omtrent 39.000 dollar, etter å ha steget tilbake over 40.000 på lørdag.

– Det er et stort styrketegn. Det er en del som i januar kanskje trodde at 40.000 dollar ville bli toppen med stor “T”, ettersom den falt tilbake til 30.000. Senere har den imidlertid gått gjevnt og trutt, og oppgangen har vist en enorm styrke i kursen, og det er god grunn til å tro at vi skal videre, sier Torbjørn Bull-Jenssen i det nylig børsnoterte Arcane Crypto.

Posisjonert for oppkjøp

Arcane meldte fredag at selskapet har blitt børsnotert på Stockholmbørsen Nasdaq First North Growth Market gjennom et «omvendt oppkjøp», altså at man kjøper opp et allerede notert selskap.

– Vi landet på omkring 1,8 milliarder kroner, sier Bull-Jenssen.

Han trekker frem til at det er tre grunner til at selskapet valgte en notering i Sverige:

– Det er at Stockholm er et større marked, at Stockholm er noe sterkere på teknologi enn Oslo, og til tross for å ha vårt hovedkvarter i Oslo, at vi også har en sterk tilstedeværelse i Stockholm.

Kryptogründeren mener at en børsnotering gir økt tillit fra investorene, samt god tilgang til kapital.

– For det første gir det økt tillit fra investorer og partnere, det gir mer transparens i tall og drift og skaper en synlighet. For det andre gir det god tilgang til kapitalmarkedet, som gir god posisjon til oppkjøp.

– Vi ser at mange kryptotjenester er fragmenterte og står alene, til tross for at de har en stor skalerbarhet. Det å samle flere aktører under ett tak tror vi er gunstig, og at de vil fungere bedre under ett selskap, sier Bull-Jenssen.

Reguleringsrisikoen

Både sjef for den europeiske sentralbanken ECB Christine Lagarde og USAs ferske finansminister Janet Yellen har den siste tiden uttrykt at de ønsker mer regulering av kryptovaluta. Det skremmer ikke Bull-Jenssen.

– For bitcoins pris er det bare styrkende med reguleringer, for det utgjør ingen problemer for de institusjonelle. Reguleringen gjør det enklere og mer stuerent for dem å holde på bitcoin. Det er ikke lenger snakk om å forby, den tiden er forbi.

– Risikoen for at et land forbyr bitcoin var en risiko for fem år siden, men ikke nå lenger. Regulering i dag vil heller handle om hvordan dokumentasjon og lagring skal utføres.