Analytikere anbefaler fem aksjer

TipRanks-analyser har plukket ut fem aksjer topp-analytikerne liker godt.

HALVLEDERE: To leverandører av halvledere trekkes frem som gode kjøpskandidater. Foto: Bloomberg
Finans

Volatiliteten har for alvor tatt tak i Wall Street og i de siste ukene har det vært store bevegelser i enkelte aksjer som GameStop og AMC Entertainment. Aktiviteten har vært spesielt stor i GameStop, noe som resulterte i den største short-skvisen på 25 år, ifølge Goldman Sachs

«Konsekvensene av disse hendelsene forårsaker betydelig bekymring for de brede implikasjonene for andre områder og aksjer i markedet, som også kan rammes», skriver markedsanalytikeren i CMC Markets UK, Michael Hewson, i et notat. 

Volatilitet og uro kan også føre til gode kjøpsmuligheter og TipRanks, et analyseselskap som rangerer finansanalytikere, har funnet de heteste aksjetipsene fra analytikerne med den beste historikken.

Elektronikk og leveringstjeneste 

Electronic Arts er den første aksjen som trekkes frem. Elektronikk-aksjen har steget 34 prosent det siste året og Needham-analytikeren Laura Martin har satt et kursmål på 165 dollar, som tilsvarer en oppside på 17 prosent. 

«Vi liker EAs lanseringskalender med sportsspillene FIFA og Madden. Spillene har en bred etablert kundebase og stabile brukere, som senker risikoen i forhold til andre spillselskaper», mener analytikeren, ifølge CNBC. 

Martin har oppnådd en suksessrate på 70 prosent hos TipRanks og er rangert topp 50 blant selskapets analytikere. 

Oppenheimer-analytikeren Scott Schneeberger har sett nærmere på logistikkselskapet UPS, og trekker aksjen frem som en kjøpskandidat. Aksjen har steget 57 prosent, godt hjulpet av pandemien, og Schneeberger mener selskapet har solid vekstpotensiale, siden hjemleveringer vil fortsette å øke. Han har et kursmål på 186 dollar, tilsvarende en oppside på 16 prosent. 

Betalingstjeneste og halvledere 

Needham-analytikeren Rajvindra Gill trekker frem nederlandske NXP Semiconductor som en god kjøpskandidat. Gill mener at etterspørselen etter halvledere har styrket seg og at tilbudssiden er lav. Han trekker også frem at NXP ekspanderer kraftig og har et kursmål på 223 dollar, tilsvarende en oppside på 28 prosent. 

En annen halvlederleverandør, amerikanske Cirrus Logic, gis også en kjøpsanbefaling av analytikeren Christopher Rolland fra analyseselskapet Susquehanna. Aksjen har steget 43 prosent siden 31. august, men Rolland ser ytterlige 33 prosents oppside og har et kursmål på 115 dollar. Analytikeren mener at selskapets transformasjon mot en bredere produktbase vil være en viktig vekstfaktor de neste fem årene. 

Den siste anbefalingen er betalingsløsningen PayPal. BofA Securities-analytikeren Jason Kupferberg mener det var mye å like fra selskapets seneste kvartalsrapport. Han tror det kommer flere nye vekstinitiativer fra selskapet og ser en oppside på 12 prosent, med et kursmål på 282 dollar.