Tesla åpner for bitcoin

Tesla kjøper bitcoin for 1,5 milliarder dollar, og åpner for å akseptere det som betaling.

LIKER BITCOIN: Elon Musk.  Foto: Bloomberg
Finans

Mandag kunngjorde Tesla at de kjøper 1,5 milliarder dollar i bitcoin, nesten 13 milliarder kroner, viser et notat hos SEC (Securities and Exchange Commission). Investeringen er sett på som en betydelig andel av konsernets kontanter. Ved utgangen av 2020 hadde selskapet nærmere 19 milliarder dollar i kontanter. 

POPULÆR: Bitcoin steg over 12 prosent da Tesla-nyheten først ble kjent. Foto: Dreamstime

Verdens mest verdifulle bilselskap sier at de kjøper bitcoin for å få «mer fleksibilitet for å ytterligere diversifisere og maksimere avkastningen på våre kontanter», skriver CNBC.

I tillegg til kjøpet av kryptovalutaen, sier Tesla at de vil også begynne å akseptere betalinger i bitcoin for sine produkter. Det vil i så fall gjøre Tesla til den første store bilprodusenten som gjør det. 

I papirene som ble sendt til SEC, advarer likevel Tesla investorer om volatiliteten i bitcoinens pris. 

Bitcoin steg nesten 14 prosent mandag etter Teslas kunngjøring, toppet seg med da den lå over 44.000 dollar. Noe som er all-time high for kryptovalutaen. Tesla-aksjen steg med 2 prosent i futures-markedet. 

Manøveren kommer etter at Teslas konsernsjef de seneste ukene har vært med på å heve prisingen på kryptovalutaer som bitcoin og dogecoin ved å omtale dem, og på den måten få flere til å kjøpe det.