Carnegie og SEB høyner i Aker Offshore Wind

De to meglerhusene Carnegie og SEB jekker opp kursmålet på Røkkes vindsatsning etter fremleggelsen av kvartalsrapporten på fredag.

OPPTUR: Carnegie og SEB har troen på Aker Offshore Wind og adm. direktør Astrid Skarheim Onsum med bjella.  Foto: Iván Kverme
Finans

 

Meglerhusene Carnegie og SEB høyner kursmålene i Aker Offshore Wind til henholdsvis 11 kroner og 10 kroner etter at selskapet leverte fjerdekvartalsrapport fredag, melder TDN Direkt.

SEBs tidligere kursmål var på 7 kroner, mens Carnegies lå på 7,8 kroner. 

Carnegie trekker frem at Røkkes vindsatsning har nedjustert porteføljerisikoen de seneste månedene ved blant annet å inngå samarbeidet med Statkraft, intensjonsavtalen (MoU) med KHNP i Sør-Korea og formalisert konsortiet i California hvor det er prekvalifisert for den kommende lisensrunden.

«Flytende havvind tiltrekker seg mer og mer oppmerksomhet, og vi tror at aktører som er tidlig ute, slik som Aker Offshore Wind, vil være attraktive partnere for selskaper som deltar i denne energitransformasjonen», skriver meglerhuset.

Carnegie mener også at selskapet vil hente mer penger i løpet av året og mener det er positivt fordi midlene vil benyttes til å øke verdien av porteføljen. 

Vindaksjen er opp rundt 7,1 prosent til 9,77 kroner mandag.