<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Buffett selger i tech-gigant – laster opp for 110 mrd. i tre nye aksjer

Warren Buffett tar på investeringsbuksene og laster opp i tre nye aksjer etter Apple-salg.

Publisert 17. feb. 2021 kl. 14.02
Oppdatert 17. feb. 2021 klokken 14.32
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 269 ord
LASTER OPP: Warren Buffett kjøper aksjer i tre store selskaper. Til høyre: Charlie Munger, visepresident i Berkshire Hathaway. Foto: AP Photo

Warren Buffetts investeringsselskap Berkshire Hathaway har solgt deler av eksponeringen mot tech-gigant Apple og laster opp i tre nye selskaper.

Det viser et oppdatert dokument Berkshire har publisert i forbindelse med rapporten for fjerde kvartal.

Berkshire har kjøpt aksjer i telekomgigant Verizon Communications, forsikringsselskapet Marsh & McLennan og oljegigant Chevron

Chevron-investeringen var mot slutten av 2020 verdsatt til 4,1 milliarder dollar, Marsh & McLennan 499 millioner dollar og Verizon hele 8,6 milliarder dollar. 

Totalt er investeringene dermed verdsatt til 13,2 milliarder dollar – eller 111,6 milliarder kroner. 


Kjøpene ble gjort konfidensielle og dermed ikke avslørt i rapporten for tredje kvartal, men dokumentet som nå har blitt sluppet viser transaksjonene. Aksjene klatrer rundt 3,5 til 4 prosent i førhandelen på Wall Street.

Aksjene i Apple ble redusert mot slutten av 2020 og var verdsatt til rundt 120 milliarder dollar – 1.014 milliarder, eller én billion kroner. Tech-giganten er fremdeles Berkshires største eksponering mot en enkeltaksje. 

Store endringer

Da pandemien traff gjorde Buffett og hans investeringssjefer Todd Combs og Ted Weschler store endringer i porteføljen. 

Berkshire var tungt investert i bank, som har gjort det godt under pandemien, men som er eksponert mot forbrukere og boligmarkedet. Investeringsselskapet har dermed redusert noe av eksponering mot enkelte banker som JPMorgan Chase og M&T, men holdt for eksempel Bank of America

Selskapet økte imidlertid også eksponeringen mot helseaksjer som Merck & Co, Abbvie og Bristol-Myers Squibb. Pfizer, som kom med den første coronavaksinen, ble avsluttet.

Berkshire gikk også overraskende inn i gullselskapet Barrick Gold. Buffett har i en årrekke ikke gjort forsøk på å skjule sin kritiske holdning mot edelmetallet.

General Motors-andelen ble også redusert til rundt 3 milliarder dollar mot slutten av fjerde kvartal.