Disse syv aksjene skal inn på hovedindeksen

Paul Harper i DNB Markets har regnet seg frem til syv aksjer som vil inn på hovedindeksen til Oslo Børs i mars, og tilsvarende mange som skal ut.

KURSEFFEKT: Aksjestrateg Paul Harper i DNB Markets sier at rebalansering av hovedindeksen byr på kurseffekt, siden passive fond må endre på porteføljesammensetningen. Foto: Stig B. Fiksdal
Finans

Når en aksje kommer inn på hovedindeksen til Oslo Børs, betyr det gjerne økt synlighet og likviditet. Derfor er det mange investorer som prøver å regne seg frem til hvilke aksjer som går inn og ut i forbindelse med rebalansering.

– Når en aksje blir tatt med i hovedindeksen går kursen gjerne litt opp siden det blir økt flyt fra passive fond som må justere beholdningen i takt med endringene. Noen aktive fond benytter også gjerne muligheten til å endre porteføljesammensetningen for å tilpasse seg referanseindeks, sier aksjestrateg Paul Harper i DNB Markets.

Tirsdag morgen rykket Harper ut med en analyseoppdatering hvor han har regnet på hvilke aksjer som trolig får innpass på hovedindeksen i forbindelse med indeksjusteringen den 19. mars.

– Vi har regnet oss frem til at ArcticZymes, Borregaard, Carasent, Kid, Pexip, REC Sillicon og Vow vil få plass, mens Asetek, American Shipping Company, BW Offshore, Fjord 1, Gaming Innovation Group, PGS og TietoEvry vil gå ut, sier han.

Overrasket over Kid

Ifølge aksjestrategen vil de endelige indeksjusteringene bli bekreftet av Oslo Børs en gang mellom 9 og 13. mars.

– Det mest overraskende i analysen er at Kid kommer inn. Fri flyt-vekten er blitt oppjustert fra 60 til 75 prosent, samtidig som XXLs fri flyt er blitt nedjustert fra 60 til 50 prosent. Det gjør at Kid kommer høyere ut enn XXL på markedsverdirangeringen i sektoren, som danner grunnlaget for justeringen. De andre indeksjusteringene var som ventet, sier Harper.