Bitcoin i fritt fall – stuper over 10 prosent i løpet av dagen

Bitcoin fortsetter gårsdagens nedgang, og faller over 10 prosent i løpet av det siste døgnet.

NED: Kryptovalutaen bitcoin har falt kraftig de siste dagene. Foto: Bloomberg
Finans

Den digitale kryptovalutaen bitcoin faller kraftig i løpet av dagen, og fortsetter dermed nedgangen fra søndagen. Siden søndag har prisen falt fra om lag 57.500 dollar til dagens pris på 47.800 dollar pr. «mynt».

Nedgangen kan skyldes at den amerikanske finansministeren Janet Yellen på mandag uttalte til CNBC at kryptovalutaen var «en ekstremt ineffektiv måte å gjøre transaksjoner på», og advarte mot at valutaen brukes i ulovlig virksomhet. Hun omtalte også bitcoins miljøpåvirkning, ettersom transaksjonene bruker enorme mengder energi.

I tillegg har også Elon Musk uttalt i en Twitter-melding at han mener prisen er høy. Musk sin Twitter konto er blant de mektigste i verden, der en enkelt tweet kan sende en kurs rett opp eller rett ned – til tross for at han ofte bruker plattformen til spøker og memes.