Inflexion øker budet på Infront – Rugseth vil ta en avgjørelse i løpet av uken

Inflexion øker Infront bud til 40 kroner pr. aksje, og skriver at det ikke vil komme videre justeringer av budet.

FOR LAVT: Investor og gründer Jens Rugseth har tidligere uttalt at det forrige budet var for lavt. Nå lover han en avgjørelse i løpet av uken. Foto: Siv Dolmen
Finans

 

Dash Bidco, som er eid av det britiske oppkjøpsfondet Inflexion, øker budet på Infronts utestående aksjer fra 34,40 kroner pr. aksje til 40 kroner.

Det kommer frem i en melding fra selskapet mandag.

«Den økte tilbudsprisen representerer den endelige tilbudsprisen fra tilbyderen, og ingen ytterligere endringer vil bli gjort i tilbudsprisen. Aksjonærer som allerede har akseptert tilbudet, vil ha rett til økt pris; deres aksepter forblir bindende, og det er ikke behov for disse aksjonærene å iverksette tiltak for å bekrefte deres aksept eller på annen måte,» heter det i meldingen.

Budet har en frist til 8. mars.

Ville ikke selge

Tidligere i februar arrangerte aksjonær Jens Rugseth på vegne av Karbon Invest, og Audun Nordtveit, på vegne av Sole Kapital, et møte hvor de la frem deres tanker rundt budet som har kommet på Infront fra Inflexion gjennom selskapet Dash Bidco.

Rugseth mente budet er betydelig lavere enn det burde være, og så verdier i selskapet som er 5 ganger større enn budet fra Dash Bidco på 34,40 pr. aksje. Dagen etter meldte konsernsjef Kristian Nesbak og CIO Morten Lindeman, som også er grunnleggerne av Infront, sier de vil gå av hvis aksjonær Jens Rugseth får viljen sin.

Rugseth sier til TDN Direkt det oppdaterte budet på Infront i utgangspunktet fortsatt er for lavt, men legger samtidig til at man «ikke skal ta alle fighter».

– Budet viser at vi hadde rett, prisen var for lav, og det er den fremdeles, sier han til TDN Direkt mandag.

Vil ta en avgjørelse i løpet av uken

Rugseth sier videre at de foreløpig ikke har fått vurdert budet i sin helhet, og at de helt sikkert vil snakke med andre aksjonærer. Samtidig legger han vekt på at de er ikke er «noen opprørsbande», men mener selskapet hadde hatt stor glede av å bli på børs.

– De mangler fremdeles mye, så det er nok mange som synes at dette er en lav pris, men det er mange hensyn å ta. I utgangspunktet synes vi prisen er lav, og vil ta en avgjørelse i løpet av uken, sier han, og legger til at noen aksjonærer bør ha ham i nattebønnen etter det økte budet.

Jens Rugseths selskap Karbon Invest har ifølge aksjonærlisten mandag en eierandel på 7,5 prosent i Infront.